ποσες σφυξεις πρεπει να έχει ο σκυλος | επικονδυλιτιδα | κοιλη | οισοφαγος | διογκωση μητρας

Τι είναι το σύνδρομο του κακοποιημένου και παραμελημένου παιδιού;


Πολλά παιδιά φαίνεται να κακοποιούνται από τον πατέρα, τη μητέρα ή τον κηδεμόνα τους, τις περισσότερες φορές σωματικά με την έννοια του ξυλοδαρμού και σε κάποιες περιπτώσεις σεξουαλικά, σε άλλες περιπτώσεις με την έννοια της αδιαφορίας ή της στέρησης τροφής. Αυτό περιγράφεται ως "σύνδρομο του κακοποιημένου και παραμελημένου παιδιού" (child abuse and neglect).

Συμβαίνει συχνά οι γονείς να προσκομίζουν το κακοποιημένο παιδί καθυστερημένα στο Νοσοκομείο, αντίθετα με οτι συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις ατυχήματος. Επίσης τα σημεία που το παιδί έχει κακώσεις στο σώμα του δεν είναι τα συνηθισμένα ενός ατυχήματος. Υπάρχει κάτι το περίεργο στη συμπεριφορά του γονιού και στον τρόπο που δικαιολογεί τις κακώσεις του παιδιού του. Ετσι, ο γιατρός πρέπει να υποπτευθεί την κακοποίηση του παιδιού και να το προστατέψει κάνοντας εισαγωγή στο νοσοκομείο. Από κει και πέρα θα αναλάβει ο κοινωνικός λειτουργός.

Τις περισσότερες περιπτώσεις η υποστήριξη και παρακολούθηση της οικογένειας από ειδικό κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο, φαίνεται να οδηγεί σε λύση του προβλήματος. Παρέμβαση της Δικαιοσύνης και διακοπή των γονεϊκών δικαιωμάτων φαίνεται να χρειάζεται σε μικρό ευτυχώς ποσοστό (περίπου 2%).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.