φαρμακα για σχιζοφρενεια | σπονδυλικη στηλη νευρα | εκκολπώματα εντερου συμπτωματα | οζος στον πνευμονα

Αν έχετε έλκος (στομάχου ή δωδεκαδακτύλου), ποιά φάρμακα πρέπει να αποφεύγονται;


Ασπιρίνη, κορτιζόνη και μή στεροειδή αντιφλεγμονώδη είναι τα κυριότερα φάρμακα που πρέπει να αποφεύγονται, όταν έχει κανείς έλκος.

Η ασπιρίνη (ένα από τα πλέον χρήσιμα και αποτελεσματικά φάρμακα) δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που έχουν έλκος, ιδιαίτερα μάλιστα αν αυτό είναι σε έξαρση. Η λήψη ασπιρίνης σχετίζεται με τα περισσότερα περιστατικά γαστρορραγίας που συναντώνται στην κλινική πράξη.

Ανάλογοι περιορισμοί ισχύουν και για την κορτιζόνη με όλες τις μορφές της και για τα μη στεροειδή αντιφλεμονώδη. Τα τελευταία είναι φάρμακα που χορηγούνται συχνά σε αρθρίτιδες και άλλα επώδυνα σύνδρομα (όπως η δυσμηνόρροια στις γυναίκες, ο πόνος δηλαδή κατά τη διάρκεια της περιόδου)

Εναλλακτικά μπορεί να χορηγηθεί παρακεταμόλη (Depon, Apotel, Panadol κλπ).

Σε κάποιες περιπτώσεις το θεραπευτικό όφελος μπορεί να υπερτερεί του κινδύνου από τη χορήγηση, αλλά αυτό είναι κάτι που αποφασίζει μόνο ο γιατρός.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.