Αποτρίχωση: Μια παλιά ιστορία για άντρες και γυναίκες

Η αποτρίχωση εξακολουθεί να μας απασχολεί και να μας προβληματίζει μέχρι σήμερα μια και είναι ένα από τα κυριότερα κομμάτια της γενικότερης αισθητικής που θέλουμε να προσέχουμε στο σώμα μας.

Οι άνδρες και οι γυναίκες από πολύ παλιά χρησιμοποιούσαν διάφορους τρόπους προκειμένου να αφαιρέσουν τις τρίχες από διάφορα σημεία του σώματός τους.

Σήμερα η αποτρίχωση γίνεται με πολλούς τρόπους χάρη στην εξέλιξη της κοσμετολογίας και της αισθητικής και πολλά νέα προϊόντα κυκλοφόρησαν προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα που απασχολεί κυρίως τις γυναίκες.

Εκείνο που κυρίως ενδιαφέρει τη σύγχρονη γυναίκα η οποία πάσχει από έλλειψη χρόνου είναι μια μέθοδος η οποία να την απαλλάσει από τις τρίχες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ποιες μέθοδοι είναι διαθέσιμες;

Υπάρχουν δύο ειδών μέθοδοι: οι προσωρινές μέθοδοι αποτρίχωσης και οι μόνιμες.

Προσωρινές μέθοδοι λέγονται εκείνες οι οποίες αφαιρούν μόνο το στέλεχος της τρίχας (αυτό δηλαδή που φαίνεται) και το οποίο θα επανεμφανιστεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Τέτοιες μέθοδοι είναι το ξυράφι, το ψαλίδι, οι ξυριστικές μηχανές και τα χημικά προϊόντα (αποτριχωτικές κρέμες). Υπάρχουν και προσωρινές μέθοδοι οι οποίες όμως έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια. Τέτοιες είναι η χαλάουα ή το κερί, τα οποία αφαιρούν και τη ρίζα της τρίχας με αποτέλεσμα να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα εώς ότου η καινούρια τρίχα φτάσει στην επιφάνεια του δέρματος.

Η μόνιμη αποτρίχωση είναι η πιο αποτελεσματική μια και καταστρέφει τα κύτταρα που αναγεννούν την τρίχα , οπότε αυτή δεν ξαναβγαίνει ποτέ. Η μόνιμη αποτρίχωση γίνεται με τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος ή με τη χρήση χημικών προϊόντων και διενεργείται μόνο από επαγγελματία αισθητικό.

Ξεχάστε λοιπόν πια τις παραδοσιακές μεθόδους (βλέπε ξυράφι) που ναι μεν είναι οι πλέον οικονομικές αλλά και πάρα πολύ προσωρινές.

Εξίσου οικονομική και με μεγαλύτερη διάρκεια είναι η αποτρίχωση που γίνεται με κερί ή χαλάουα και η οποία συμβάλλει και στην απολέπιση του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα.

Η μέθοδος αυτή καταπονεί τη ρίζα της τρίχας με αποτέλεσμα μετά από παρατεταμένο χρονικό διάστημα να εξασθενεί ακόμη και τελείως η τριχοφυία σε περιοχές που δεν εξαρτώνται από ορμόνες.

Η καλύτερη μέθοδος σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα είναι η μόνιμη αποτρίχωση (ριζική) η οποία καταστρέφει τα αναγεννητικά της κύτταρα της τρίχας με αποτέλεσμα η τρίχα να μην ξαναβγαίνει.

Το καινούριο και πρωτόγνωρο σε σχέση με αυτή τη μέθοδο είναι η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία τείνει να εξαλείψει τον πόνο ο οποίος είναι το μοναδικό ίσως μειονέκτημα της μεθόδου αυτής.

Η νέα ανακάλυψη στον τομέα αυτό είναι ένα δυνατό υψίσυχνο ρεύμα το οποίο διοχετεύεται στην τρίχα και καταστρέφει τη ρίζα της μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου, πριν τα αισθητήρια νεύρα προλάβουν να νιώσουν τον πόνο.

Πολύ χαιρόμαστε που δεν θα πονάμε – τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι εφευρέτες του – αλλά δεν μπορούμε να μην αναρωτιόμαστε πόσο θα μας κοστίσει αυτό!

Αποτρίχωση: Ποια ταιριάζει σε εμένα;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα πρέπει να την δώσετε πρώτα εσείς στον εαυτό σας και κατόπιν να το συζητήσετε με την αισθητικό που εμπιστεύεστε και η οποία θα φροντίσει να προτείνει το καταλληλότερο γαι τη δική σας περίπτωση.

Σκεφτείτε το θέμα από όλες τις πλευρές που μπορεί να σας απασχολούν. Πόσο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας, πόσα χρήματα μπορείτε και θέλετε να διαθέτετε για την αποτρίχωσή σας, αν θέλετε να απαλλαγείτε γρήγορα ή αν έχετε την υπομονή να αποτριχώνεστε συχνά.

Κάθε μέθοδος έχει τα συν και τα πλην της Κάποια από αυτά ταιριάζουν στην δική σας περίπτωση, κάποια άλλα όχι. Η αισθητικός σας θα σας εξηγήσει λεπτομερώς αυτά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου καθώς και τι θα σας κοστίζει. Η απόφαση κατόπιν είναι στο δικό σας χέρι.

Εκείνο που εμείς προτείνουμε είναι να μάθετε να προτιμάτε τις μεθόδους αποτρίχωσης που έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ όμορφα τόσο στην εμφάνιση των περιοχών που αποτριχώνονται με τους τρόπους αυτούς όσο και στην ψυχολογία σας καθώς θα απολαμβάνετε ένα αισθητικά καλό αποτέλεσμα που θα σας απαλλάξει για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις τρίχες!

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση