Aids: Οι άντρες κρατούν πιο υπεύθυνη στάση

Η πλειοψηφία των αντρών που ζει σε διάφορες αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης κατά του Aids και είναι σωστά ενημερωμένη για τους τρόπους μετάδοσης της ασθένειας, σε αντίθεση με τις γυναίκες που εμφανίζονται πιο επιπόλαιες μπροστά στην ανίατη αρρώστια, που αποτελεί μάστιγα του αιώνα.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Department of Economic and Social Affairs στις ΗΠΑ, οι οποίοι παρατήρησαν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στον ιό του Aids. Ερευνα στην οποία συμμετείχαν 39 αναπτυσσόμενες χώρες έδειξε πως το 60 – 90% των αντρών διατηρεί σεξουαλική επαφή με έναν και μόνο σύντροφο, ενώ δεν παραλείπει σχεδόν ποτέ την χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Αντίθετα, οι γυναίκες εναλλάσσουν πιο εύκολα ερωτικούς συντρόφους, ενώ το προφυλακτικό το θεωρούν κυρίως μέσο αντισύλληψης και όχι μέσο προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και από το Aids.

Η ραγδαία εξάπλωση της ασθένειας και τα αυξανόμενα κρούσματα αποδεικνύουν την ελλιπή ενημέρωση και σηματοδοτούν την ανάγκη για καλύτερη και πιο εντατική πληροφόρηση σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης της ασθένειας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση