υδροκήλη κ ομοιοπαθητικη | ερπητικη στοματιτιδα | διαιτα στην εμμηνόπαυση | στιγμα | σκωληκοειδιτιδα | νόσος crohn

Aids: Οι άντρες κρατούν πιο υπεύθυνη στάσηΗ πλειοψηφία των αντρών που ζει σε διάφορες αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης κατά του Aids και είναι σωστά ενημερωμένη για τους τρόπους μετάδοσης της ασθένειας, σε αντίθεση με τις γυναίκες που εμφανίζονται πιο επιπόλαιες μπροστά στην ανίατη αρρώστια, που αποτελεί μάστιγα του αιώνα.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Department of Economic and Social Affairs στις ΗΠΑ, οι οποίοι παρατήρησαν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στον ιό του Aids. Ερευνα στην οποία συμμετείχαν 39 αναπτυσσόμενες χώρες έδειξε πως το 60 - 90% των αντρών διατηρεί σεξουαλική επαφή με έναν και μόνο σύντροφο, ενώ δεν παραλείπει σχεδόν ποτέ την χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Αντίθετα, οι γυναίκες εναλλάσσουν πιο εύκολα ερωτικούς συντρόφους, ενώ το προφυλακτικό το θεωρούν κυρίως μέσο αντισύλληψης και όχι μέσο προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και από το Aids.

Η ραγδαία εξάπλωση της ασθένειας και τα αυξανόμενα κρούσματα αποδεικνύουν την ελλιπή ενημέρωση και σηματοδοτούν την ανάγκη για καλύτερη και πιο εντατική πληροφόρηση σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης της ασθένειας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.