καταγμα εξω σφυρου φυσικοθεραπεια | ξηροστομία στον υπνο | μηνισκος | μιριαια αρτηρια

Test Pap


Η σημασία της πρόληψης και της πρώϊμης διάγνωσης των κακοήθων νόσων όλων των οργάνων είναι προφανής. Ιδιαίτερη βαρύτητα όμως αποκτά, όταν πρόκειται για τα γεννητικά όργανα νέων γυναικών, λόγω του οτι η θεραπεία είναι αποτελεσματική και η διαφύλαξη της αναπαραγωγικής ικανότητας είναι εφικτή Η κυτταρολογική εξέταση τεστ Παπανικολάου (γνωστή και σαν test Pap) ανιχνεύει προκαρκινικές αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας (σε στάδιο που η θεραπεία είναι ριζική) κι έχει καθιερωθεί διεθνώς ως προληπτική εξέταση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Εχει δε αποδώσει σημαντικά, όπως διαπιστώνεται από τη σαφή ελάττωση της συχνότητας του διηθητικού καρκίνου του τραχήλου.

Στατιστικά στοιχεία

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας στην Ελλάδα είναι τρίτος σε συχνότητα γυναικολογικός καρκίνος, μετά τον καρκίνο του μαστού και του ενδομητρίου.

Προετοιμασία

Το τεστ Παπανικολάου γίνεται σε ημέρες εκτός εμμήνου ρύσεως και αφού προηγηθεί αποχή από σεξουαλική δραστηριότητα και εσωτερικές πλύσεις του κόλπου για ένα 48ωρο.

Είναι επώδυνη εξέταση;

Το τεστ Παπανικολάου είναι μια ανώδυνη εξέταση, που διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά.

Πότε πρέπει να γίνεται;

Το τεστ Παπανικολάου πρέπει να γίνεται μιά φορά κάθε χρόνο από τότε που η γυναίκα ξεκινά σεξουαλικές σχέσεις και περίπου μέχρι την ηλικία των 60 ετών.

Πρέπει να υπάρχει συνεργασία γυναικολόγου και κυτταρολόγου.

Πότε συνδυάζεται με κολποσκόπηση;

Το τεστ Παπανικολάου πρέπει να συμπληρώνεται και από κολποσκόπηση σε περίπτωση που ανευρίσκονται μη φυσιολογικά ευρήματα. Αυτό βέβαια, θα το αποφασίσει ο γιατρός σας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.