αρθρωση σαγονιου μηριαιου εξαρθρημα | ηπατιτιδα α συμπτωματα | μετασταση στους πνευμονες

Ο ρόλος του ανοσοποιητικού στην εμφάνιση αρτηριοσκλήρυνσηςΜία δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση αρτηριοσκλήρυνσης, μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης καρδιοπάθειας, σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

Το ανοσοποιητικό σύστημα υποστηρίζουν δεν καταπολεμά μόνο τα βακτήρια και τους ιούς, αλλά βοηθά και στη ρύθμιση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα, με την βοήθεια μίας πρωτεΐνης που παράγει και η οποία ονομάζεται MBL (mannose-binding lectin).

Σε πολλούς ανθρώπους λόγω κάποιας γενετικής δυσλειτουργίας, το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν παράγει την MBL, με συνέπεια τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα στα άτομα αυτά να είναι ιδιαίτερα υψηλά. Στην Βρετανία υπολογίζεται ότι το 22,5% του πληθυσμού έχει αυτή τη γενετική ιδιομορφία, ενώ στην Αφρική το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 35%.

Στόχος τώρα είναι η εύρεση μίας ουσίας που θα μπορεί να παίξει το ρόλο της MBL, στα άτομα αυτά. Η πρόβλεψη είναι ότι αυτό θα γίνει κατορθωτό στα επόμενα έξι χρόνια και μάλιστα ότι η ουσία αυτή θα προέρχεται από το φυτικό βασίλειο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.