Ο ρόλος των Ομάδων Γονέων στην πρόληψη κατά των ναρκωτικών

Με ομιλία σε εκδήλωση των Ομάδων Γονέων που λειτουργούν στο πλαίσιο των Κέντρων Πρόληψης κατά της Εξάρτησης του Ν. Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε την 5νθήμερη επίσκεψή στη συμπρωτεύουσα η Υφυπουργός Υγείας κ.Ελπίδα Τσουρή.

Στην ομιλία της προς τους γονείς που ενεργοποιούνται για την πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών η Υφυπουργός Υγείας επεσήμανε τη θετική συνεισφορά που έχουν τα προγράμματα Ομάδων Γονέων που αναπτύσσονται από τα Κέντρα Πρόληψης, τόσο ως προς την ευρύτερη ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, όσο και ως προς την υποστήριξη της οικογένειας.

Επίσης η κ. Υφυπουργός τόνισε ότι η φιλοσοφία της πρόληψης πρέπει να διαχέεται στο οικογενειακό, στο σχολικό, στο εργασιακό περιβάλλον, να περνάει δηλαδή στην ίδια την καθημερινότητα, και βέβαια πριν απ’ όλα στην καθημερινότητα των νέων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κ. Τσουρή είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί δομές και προγράμματα θεραπείας και απεξάρτησης που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΨΝΘ), καθώς και υπηρεσίες στο χώρο της Ψυχικής Υγείας (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση