συμπτωματα ακροαστικων | εκκολπωματα εντερου | κουακερ θερμιδες | αποτομη κινηση στην εγκυμοσυνη

Ο ρόλος της αυτοπεποίθησης στην έναρξη της σεξουαλικής ζωήςΤα νεαρά κορίτσια που έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση καθυστερούν την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής, σε αντίθεση με τα αγόρια που εμπλέκονται από νωρίς σε σεξουαλικές περιπέτειες, ειδικά όταν έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Pediatrics. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κορίτσια που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους γνωρίζουν τον έρωτα σε μικρή ηλικία, προσπαθώντας να καλύψουν την ανασφάλεια τους.

Επιστήμονες από το Indiana University School of Medicine πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 188 έφηβοι, που παρακολουθούσαν την πρώτη τάξη του λυκείου. Τους ζητήθηκε να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο και να συμπληρώσουν ένα τεστ που φανέρωνε το επίπεδο αυτοπεποίθησης τους. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν είχε ενεργό σεξουαλική ζωή.

Δύο χρόνια αργότερα, όταν οι παραπάνω έφηβοι βρίσκονταν στην τρίτη λυκείου, οι επιστήμονες τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ένα δεύτερο ερωτηματολόγιο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα αγόρια με υψηλή αυτοπεποίθηση είχαν 2.4% περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν γρηγορότερα σεξουαλικές εμπειρίες, συγκριτικά με τα αγόρια που είχαν χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Αυτό όμως δεν ίσχυε και για τα κορίτσια, αφού είχαν ακριβώς την αντίθετη αντίδραση. Οι νεαρές που έδειχναν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν σεξουαλικά απραγείς, συγκριτικά με τα κορίτσια που ένιωθαν έντονες ανασφάλειες.

Το 50% των αγοριών με την υψηλή αυτοπεποίθηση και το 40% των κοριτσιών με τη χαμηλή αυτοπεποίθηση είχαν βιώσει μια σεξουαλική εμπειρία στο διάστημα των δύο ετών της έρευνας.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως η πρώιμη έναρξη των σεξουαλικών σχέσεων και η ελλιπής σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία ευθύνονται κυρίως για την αυξημένη μετάδοση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και για τον αυξημένο αριθμό των ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.