δυσπνοια | ελκος στομαχου | χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια | τι κοβει την ορεξη

Επιτυχής μεταμόσχευση κλωνοποιημένων ιστών σε αγελάδεςΑμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να μεταμοσχεύσουν σε βοοειδή ιστούς που δημιουργήθηκαν με την διαδικασία της κλωνοποίησης, και όπως επισημαίνεται στο άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό Nature Biotechnology, η προσπάθεια αυτή μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για το μέλλον των μεταμοσχεύσεων οργάνων.

Η ομάδα των επιστημόνων του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης, χρησιμοποίησαν ωάρια και δερματικά κύτταρα αγελάδων για να δημιουργήσουν εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα, τα οποία στη συνέχεια παρήγαγαν μυϊκούς ιστούς καρδιάς και νεφρών κατάλληλους για μεταμόσχευση.

Οι ιστοί αυτοί μεταμοσχεύτηκαν στη συνέχεια στις αγελάδες, από τις οποίες προέρχονταν τα δερματικά κύτταρα.

Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά, καθώς ο νεφρικός ιστός που μεταμοσχεύτηκε είχε πλήρη λειτουργικότητα, ενώ δεν υπήρξαν ενδείξεις απόρριψης του μοσχεύματος.

Η έρευνα αυτή αποτελεί την πρώτη επιστημονική απόδειξη ότι κλωνοποιημένοι ιστοί μπορούν να μεταμοσχευθούν σε ζώα χωρίς να απορριφθούν από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.