εμφραγμα και εμετοι | οξεια παγκρεατιτιδα | χλαμυδια σε γατα | αντιμετωπιση κρισης γρ | τενοντιτιδα θεραπεια

Επιτυχής επέμβαση στην μικρή Σουχίντ Σαλίμπ στο ΩνάσειοΠραγματοποιήθηκε η επέμβαση σωτηρίας της μικρής Σουχίντ Σαλίμπ που νοσηλεύεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από τις 17 Ιανουαρίου 2002. Η Ιρόκε, όπως την φωνάζουν οι γονείς της, που στα κουρδικά σημαίνει σκιά, πάσχει από μία σπάνια συγγενή καρδιοπάθεια ( τετραλογία Fallot, με βαριά κυάνωση, μη διορθώσιμη με συμβατική προσέγγιση ). Αντιμετωπίστηκε με επέμβαση τύπου "τροποποιημένης εξωκαρδιακής Fontan", δηλαδή μιας μορφής παράκαμψης (by pass) όλου του δεξιού κόλπου και της δεξιάς κοιλίας.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε χωρίς τεχνικά προβλήματα και η ανταπόκριση της μικρής ασθενούς, που για πρώτη φορά έχει φυσιολογικό επίπεδο οξυγόνου στο αίμα, ήταν άριστη. Το παιδί νοσηλεύεται στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γιώργο Σαρρή, Διευθυντή του Δ' Καρδιοχειρουργικού Τμήματος Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών και την ομάδα του.

Η Σουχίντ με τον πατέρα της έφτασαν στις 2 Ιανουαρίου στην Ιεράπετρα της Κρήτης μαζί με άλλους πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους κουρδικής καταγωγής. Ο πατέρας της ξεκίνησε το ταξίδι από την πόλη Ντεχούκ στο βόρειο Ιράκ, αποφασισμένος να ρισκάρει τα πάντα, όπως δήλωσε, προκειμένου να φέρει το παιδί του στην Ελλάδα για να το σώσει.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.