Επιτυχής επέμβαση στην μικρή Σουχίντ Σαλίμπ στο Ωνάσειο

Πραγματοποιήθηκε η επέμβαση σωτηρίας της μικρής Σουχίντ Σαλίμπ που νοσηλεύεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από τις 17 Ιανουαρίου 2002. Η Ιρόκε, όπως την φωνάζουν οι γονείς της, που στα κουρδικά σημαίνει σκιά, πάσχει από μία σπάνια συγγενή καρδιοπάθεια ( τετραλογία Fallot, με βαριά κυάνωση, μη διορθώσιμη με συμβατική προσέγγιση ). Αντιμετωπίστηκε με επέμβαση τύπου “τροποποιημένης εξωκαρδιακής Fontan”, δηλαδή μιας μορφής παράκαμψης (by pass) όλου του δεξιού κόλπου και της δεξιάς κοιλίας.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε χωρίς τεχνικά προβλήματα και η ανταπόκριση της μικρής ασθενούς, που για πρώτη φορά έχει φυσιολογικό επίπεδο οξυγόνου στο αίμα, ήταν άριστη. Το παιδί νοσηλεύεται στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γιώργο Σαρρή, Διευθυντή του Δ’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών και την ομάδα του.

Η Σουχίντ με τον πατέρα της έφτασαν στις 2 Ιανουαρίου στην Ιεράπετρα της Κρήτης μαζί με άλλους πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους κουρδικής καταγωγής. Ο πατέρας της ξεκίνησε το ταξίδι από την πόλη Ντεχούκ στο βόρειο Ιράκ, αποφασισμένος να ρισκάρει τα πάντα, όπως δήλωσε, προκειμένου να φέρει το παιδί του στην Ελλάδα για να το σώσει.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση