πολυποδες εντερου | κονδυλωματα στην εγκυμοσυνη | παθολογικοι αναπνευστικοι ηχοι | χοριοκαρκινωμα ορισμος

Η αερόβια άσκηση υπερτερεί στη μείωση της αρτηριακής πίεσηςΤα άτομα τα οποία ασχολούνται συστηματικά με αερόβιες δραστηριότητες όπως, το τρέξιμο, το ποδήλατο και το κολύμπι έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση συγκριτικά με τα άτομα που συνδυάζουν αερόβια με αναερόβια γυμναστική δηλαδή προγράμματα aerobic και προπόνηση με αντιστάσεις.

Σ 'αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Albert Einstein College of Medicine των ΗΠΑ, οι οποίοι παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο American Society of Hypertension.

Οι ερευνητές μάλιστα επισημαίνουν πως τα άτομα τα οποία συνδυάζουν τα δύο είδη προπόνησης (αερόβια και αναερόβια) διατηρούν τα ίδια επίπεδα αρτηριακής πίεσης με τα άτομα που δεν ασκούνται καθόλου. Η ενασχόληση με τα βάρη φαίνεται να δρα ανασταλτικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 10499 άτομα ηλικίας 27 - 74 ετών. Το 22% αυτών εκτελούσε μόνο αερόβια άσκηση, το 19% συνδυασμό αερόβιας και αναερόβιας προπόνησης, το 35% ασχολείτο με την κηπουρική και το 1% ασκούντο μόνο αναερόβια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα που συμμετείχαν αποκλειστικά σε αερόβια προγράμματα παρουσίαζαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, συγκριτικά με τα υπόλοιπους συμμετέχοντες που συνδύαζαν τα είδη της προπόνησης ή δεν ασκούνταν καθόλου. Εντούτοις, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα ξεκάθαρα συμπεράσματα για το πως επιδρά η αναερόβια άσκηση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.