πυον στον αφαλο ενηλικα | red bull παρενεργειες | ρυτιδεσ αντιμετωπιση | προεκλαμψια

Οι καπνιστές που ασκούνται δεν διατρέχουν μκρότερο κίνδυνοΗ συστηματική ενασχόληση με την άσκηση δεν μειώνει τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου στον οργανισμό τους και κατά συνέπεια τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο πνεύμονα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του National Cancer Institute στις ΗΠΑ, που δημοσιεύεται στο περιοδικό International Journal of Cancer.

Στην έρευνα, συμμετείχαν 27,087 Φιλανδοί ηλικίας 50-69 ετών. Στο χρονικό διάστημα 1985-1988, όλοι οι συμμετέχοντες κάπνιζαν τουλάχιστον 5 τσιγάρα την ημέρα. Το 42% αυτών ήταν χρόνιοι καπνιστές, είχαν κακές διατροφικές συνήθειες και η δουλειά τους απαιτούσε την επαφή με διάφορες ουσίες, όπως ασβέστης, οι οποίες αύξαναν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων.

Οι έξι στους δέκα άντρες συμμετείχαν σε κάποια φυσική δραστηριότητα, όπως κηπουρική, κυνήγι ή σκι. Οι πιο αθλητικοί τύποι κάπνιζαν λιγότερα τσιγάρα καθημερινά και εισέπνεαν λιγότερο καπνό, συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα, τα οποία γυμνάζονταν συστηματικά είχαν τις ίδιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο των πνευμόνων με τους άλλους καπνιστές που απείχαν από κάθε φυσική δραστηριότητα.

Μια μικρή διαφορά παρατηρήθηκε στους άντρες ηλικίας 50-56 ετών, οι οποίοι είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αυτόν τον τύπο του καρκίνου, συγκριτικά με τους καπνιστές που έκαναν καθιστική ζωή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.