πολυποδας εντερου αδενωμα | φυσιολογικη θερμοκρασια | karkinos | νεκροσπερμία | που βρισκεται το τυφλο

Ο μεσημεριανός ύπνος αυξάνει την παραγωγικότηταΕάν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας και να αφήσετε τον διευθυντή σας με τις καλύτερες εντυπώσεις, τότε δεν έχετε παρά να απολαύσετε έναν μεσημεριανό ύπνο, διακόπτοντας για λίγο την εργασία σας! Επιστρέφοντας αργότερα στην θέση σας θα νιώθετε ξεκούραστοι, ανανεωμένοι και έτοιμοι να ανταποκριθείτε επιτυχώς στις απαιτήσεις της δουλειάς, υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο μεσημεριανός ύπνος είναι πολύτιμος στα άτομα τα οποία εργάζονται σε θέσεις όπου απαιτείται οπτική οξύτητα, πλήρη συγκέντρωση και ξεκάθαρη σκέψη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να πάρουν πιο ορθές αποφάσεις και να εκτελέσουν τις κατάλληλες ενέργειες.

Ερευνητές εξέτασαν την επίδραση του ύπνου στην διεκπεραίωση των επαγγελματικών καθηκόντων μιας ομάδας ανθρώπων και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα άτομα που δεν κοιμόντουσαν το μεσημέρι παρουσίαζαν τις απογευματινές ώρες 52% μειωμένη παραγωγικότητα, συγκριτικά με την απόδοση τους το πρωί.

Αντίθετα, τα άτομα που ξεκουράζονταν έστω και για μισή ώρα το μεσημέρι δεν παρουσίασαν καμιά διαφορά στην απόδοση τους και μπορούσαν ακόμα και το απόγευμα να λειτουργήσουν εξίσου καλά, όπως και το πρωί.

Ο ύπνος φαίνεται να επιδρά θετικά στην παραγωγικότητα των εργαζομένων, αφού βοηθά τον οργανισμό να ξεκουραστεί και να ανανεώσει τις δυνάμεις του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.