συρρικνωση νευρων | gata k aeria | ραγοειδίτιδα | αρρυθμιες | συμπτωματα πτωσης πιεσης

Ενας στους δέκα υπαλλήλους νοιώθει κουρασμένοςTo 10% των υπαλλήλων, ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης που εργάζεται, παρουσιάζει συμπτώματα χρόνιας κόπωσης. Κύρια αιτία είναι η έλλειψη της δυνατότητας ανάληψης πρωτοβουλιών μέσα στον εργασιακό χώρο και οι κακές σχέσεις με τους άλλους εργαζόμενους. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχ, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα με θέμα ' Χρόνια κόπωση στην εργασία'.

Στην παραπάνω έρευνα συμμετείχαν 8000 υγιείς υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονταν σε διαφορετικές εταιρείες και σε διαφορετικά τμήματα. Η μελέτη είχε διάρκεια τρία χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 10% των αντρών και το 14% των γυναικών ανέφερε ότι παρουσίαζε συχνά συμπτώματα κόπωσης.

Οι άντρες που κατέχουν θέσεις με υψηλές απαιτήσεις και που πρέπει να ανταποκριθούν σε πολλαπλές επαγγελματικές υποχρεώσεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν τα συμπτώματα αυτά, συγκριτικά με αυτούς που αναλαμβάνουν λιγότερες ευθύνες και δεν καταλαμβάνονται από το άγχος. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που κάνουν καριέρα και που έχουν συχνές προστριβές με τους συναδέλφους τους.

Αλλοι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης του συγκεκριμένου προβλήματος στους άντρες είναι η παχυσαρκία και η ελλιπής άσκηση, ενώ στις γυναίκες παίζει σημαντικό ρόλο ο χαμηλός δείκτης μάζας σώματος και η καθιστική ζωή στο σπίτι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.