πως μπορουν τα παιδια να συμβαλλουν στην οικογενειακη ισορροπια | κοινο περονιαιο νευρο | στιγμα

Φροντιστήριο για διατροφή και άσκηση στους μαθητέςΑθλητικά κέντρα – φροντιστήρια, στα οποία τα παιδιά του γυμνασίου θα ασχολούνται με φυσικές δραστηριότητες καθώς επίσης θα παρακολουθούν μαθήματα σωστής διατροφής, πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα σε 25 σχολεία της Λίβερπουλ, στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος που στοχεύει στην καταπολέμηση της καθιστικής ζωής και κατά συνέπεια της παιδικής παχυσαρκίας.

Τα παραπάνω αθλητικά κέντρα θα δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν σε κάποια αθλητική δραστηριότητα, επιλέγοντας ένα σπορ ανάμεσα σε πολλά. Επιπλέον οι μαθητές θα υποβάλλονται σε τεστ λιπομέτρησης και σε κάποιες άλλες σωματικές μετρήσεις, προκειμένου να αναλυθεί η σύσταση του σώματος του και να τους δοθεί το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα.

Η πραγματοποίηση του παραπάνω πιλοτικού προγράμματος είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας, η οποία αποκάλυψε πως από τους 6000 μαθητές που συμμετείχαν στη μελέτη, το 15% είναι παχύσαρκοι, το 33% δεν ασκείται συστηματικά, ενώ το 45% δεν περιλαμβάνει λαχανικά στη διατροφή του.

Μεγάλο ποσοστό Βρετανών υποφέρει από προβλήματα παχυσαρκίας, σακχαρώδους διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης καθώς επίσης από καρδιά. Στην εμφάνιση των παραπάνω προβλημάτων παίζει καθοριστικό ρόλο η αποχή από την άσκηση και η κακή διατροφή.

Τα αθλητικά κέντρα θα τεθούν σε λειτουργία τον Μάιο και θα επιτηρούνται από εξειδικευμένο προσωπικό γιατρών, διαιτολόγων, γυμναστών και φυσιοθεραπευτών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.