Εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους

Εκλογές στους Ιατρικούς ΣυλλόγουςΤελευταία ημέρα, η Δευτέρα 27/5, για να προσέλθουν στην κάλπη οι γιατροί της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και όλοι οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχουν στο μυαλό τους, εκτός από την πορεία των παρατάξεων τους, το ποσοστό της αποχής των γιατρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εκλογές του ’99 η αποχή είχε ξεπεράσει το 54%, ενώ χθες σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η προσέλευση κυμάνθηκε περίπου στο 25%. Οι γιατροί προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν νέα διοικητικά συμβούλια στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, νέα μέλη Πειθαρχικών Συμβουλίων καθώς και τους εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Στην Αθήνα οι γιατροί μπορούν να ψηφίσουν στα νοσοκομεία “Ελενα Βενιζέλου”, “Ελπίς”, “Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού”. Στη Θεσσαλονίκη δικαίωμα ψήφου έχουν 4.502 γιατροί, οι οποίοι έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και τις 10 Μαΐου του 2002, ενώ θα λειτουργήσουν 9 εκλογικά τμήματα στα γραφεία του Συλλόγου.

Στις εκλογές ψηφίζουν και οι αλλοδαποί γιατροί από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι γιατροί που έχουν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και οι ομογενείς.

Σε συνέντευξη στην “Ελευθεροτυπία” ο κ. Στριμμένος, εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ Γιατρών, επισημαίνει ότι μόνο η μαζική συμμετοχή των γιατρών στις εκλογές μπορεί να δημιουργήσει μια νέα πλειοψηφία ώστε να ανατραπεί η λογική της συναλλαγής, που συγκροτήθηκε το 1999, πορεύτηκε μέχρι σήμερα, αδύναμη να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των γιατρών, που βάλλονται καθημερινά από διάφορα κέντρα. Στάθηκε αδύναμη να αντιμετωπίσει (ή μήπως τα υπέθαλψε;) εκφυλιστικά φαινόμενα, που για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στον ιατρικό συνδικαλισμό, από κάποιους που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την προσωπική τους προβολή και χρησιμοποίησαν τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα για την προώθηση επιχειρηματικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, απευθυνόμενοι μεταξύ άλλων σε νέους γιατρούς, άνεργους ή υποαπασχολούμενους. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν, το κύρος, η αξιοπιστία, η αξιοπρέπεια του Συλλόγου να καταρρεύσουν.

Στην ίδια συνέντευξη ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και εκπρόσωπος της « Δημοκρατικής Κίνησης Γιατρών», θεωρεί ότι ο ΠΙΣ έπραξε το μέγιστο δυνατό κατά την τριετία που πέρασε, χάρη στη συνδρομή, συχνά πολύτιμη, όλων των μελών του, και ελπίζει ότι με την ενδυνάμωση των προσπαθειών και της ομοψυχίας του ιατρικού κόσμου, θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για τους ασθενείς και τους θεράποντές τους.

Ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος της παράταξης “Ιατρική Ενότητα – Νέοι Γιατροί “, θεωρεί ότι στα επόμενα 3 χρόνια προβλέπονται μεγάλες και επώδυνες αλλαγές στο χώρο της υγείας τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν οι “κουρασμένες” συντεχνίες, οι οποίες υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση