σκληρυντικός λειχήνας | εκτακτες κοιλιακες συστολες και αγχος | τερμινδος | πυωδης αμυγδαλιτιδα | πολφιτιδα

Το τσάι στην πρόληψη του καρκίνουΤο τσάι φαίνεται ότι συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου και του οισοφάγου, σύμφωνα με έρευνα στην Κίνα, η οποία έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν τσάι έχουν κατά 50% μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν τις συγκεκριμένες μορφές καρκίνου. Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του American Association for Cancer Research.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού έχουν αναγνωριστεί από πολλές έρευνες που έχουν γίνει σε ανθρώπους. Οι κατεχίνες, χημικές ενώσεις που ανήκουν στις πολυφαινόλες και έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό εφάμιλλη με αυτή που παρέχουν οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και E.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προστατεύουν τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες, το οποίο προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, που παράγονται στον οργανισμό. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το οξειδωτικό στρες προκαλεί μεταλλάξεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.

Η ερευνητική ομάδα, από δύο αμερικανικά πανεπιστήμια και ένα ερευνητικό κέντρο για τον καρκίνο στη Σαγκάη, μελέτησε 18.244 άνδρες ηλικίας 45-64 ετών στη Σαγκάη.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες καθώς και τα επίπεδα των πολυφαινολών και των παραγώγων τους που παράγονται κατά τη διάσπασή τους στον οργανισμό.

Συγκρίνοντας τις 190 περιπτώσεις καρκίνου του στομάχου και τις 42 περιπτώσεις καρκίνου του οισοφάγου, που παρατηρήθηκαν, με 772 περιπτώσεις υγιών ατόμων, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο τσάι μπορεί να έχουν χημειοπροστατευτική δράση έναντι των δύο συγκεκριμένων μορφών καρκίνου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.