στιγμα | psora se skillo | ευερεθιστο εντερο συμπτωματα | απο τι αποτελειται το αυτι | φράξίμό σάλίόγόνόύ σδένά

Νέο τεστ για πιο ακριβή διάγνωση του καρκίνου του προστάτηΕνα νέο τεστ προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη, το οποίο θα γίνεται μαζί με το ήδη χρησιμοποιούμενο (το γνωστό PSA), ανέπτυξαν αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι θεωρούν ότι η ταυτόχρονη χρήση των δύο μεθόδων θα δίνει πιο έγκυρα και ακριβή αποτελέσματα.

Το τεστ PSA ανιχνεύει τα επίπεδα της ομώνυμης πρωτεΐνης η οποία παράγεται από τον προστάτη. Υψηλά επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης στο αίμα, σηματοδοτούν την ύπαρξη καρκίνου.

Ομως παρ' όλα αυτά στο 20% ιδιαίτερα επιθετικών μορφών καρκίνου του προστάτη τα επίπεδα της PSA στο αίμα είναι φυσιολογικά. Επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις, αν και τα επίπεδα της PSA είναι υψηλά, διαπιστώνεται ότι δεν έχει αναπτυχθεί κακοήθεια στον αδένα.

Τις περιπτώσεις αυτές έρχεται να περιορίσει η νέα μέθοδος , η οποία ανιχνεύει τα επίπεδα τριών πρωτεϊνών, που σύμφωνα με τους επιστήμονες, συνδέονται με τον καρκίνο. Τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς και τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα μειώθηκαν σημαντικά, ακόμα και κατά 60% και οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου ανιχνεύθηκαν.

Η εφαρμογή σε ευρεία κλίμακα διαγνωστικών τεστ που θα βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση διαφόρων μορφών καρκίνου, αποτελεί το κυριότερο μέσο που διαθέτει αυτή τη στιγμή η επιστήμη για την επιτυχή αντιμετώπιση της νόσου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.