ρήξη μήτρας | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | μυς λαιμου | ρινοτραχειίτιδα γάτας | κυτταρομεγαλοϊός

Νέα ελπιδοφόρα θεραπεία κατά του καρκίνου του μαστούΘετικά είναι τα αποτελέσματα της δοκιμής ενός νέου χημειοθεραπευτικού σχήματος με βάση την ταξοτέρη, σε γυναίκες με πρώιμο καρκίνο του μαστού και λεμφαδενικές μεταστάσεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στο Παγκόσμιο Ογκολογικό Συνέδριο (ASCO).

Οι ασθενείς στις οποίες χορηγήθηκε το νέο σχήμα εμφάνισαν κατά 32 - 50% μικρότερη πιθανότητα υποτροπής της νόσου και 54% μικρότερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους, σε σύγκριση με άλλες γυναίκες οι οποίες ακολούθησαν ένα άλλο ευρέως χρησιμοποιούμενο χημειοθεραπευτικό σχήμα.

Η μείωση του κινδύνου υποτροπής παρατηρήθηκε σε ασθενείς τόσο με θετικούς ορμονικούς υποδοχείς (32% μειωμένος κίνδυνος), όσο και με αρνητικούς ορμονικούς υποδοχείς (38% μειωμένος κίνδυνος).

Είναι η πρώτη φορά που από μία μεγάλη κλινική μελέτη προέκυψε ότι η αύξηση της επιβίωσης χωρίς νόσο μπορεί να αφορά όλες τις ασθενείς, ανεξάρτητα από την κατάσταση του ορμονικού υποδοχέα.

Η μελέτη διεξήχθη από τη Διεθνή Ερευνητική Ομάδα για τον Καρκίνο του Μαστού (BCIRG), μία μεγάλη διεθνή ακαδημαϊκή οργάνωση συνεργασίας, με παγκόσμιο κύρος και παρακολούθησε τους ασθενείς για διάστημα 33 μηνών. Στη μελέτη συμμετείχαν 1.491 γυναίκες από 20 διαφορετικές χώρες, με πρώιμο καρκίνο του μαστού και λεμφαδενικές μεταστάσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.