κυστι στο υπαρ | μπλοκ αριστερού σκέλους | αναπνοη | τραχηλος μητρας ανοιχτος | δοντι και παθησεις

Γονίδιο σχετίζεται με μορφή καρκίνου των όρχεωνΤο πρώτο γονίδιο που σχετίζεται στενά με μία μορφή του καρκίνου των όρχεων που ονομάζεται σεμίνωμα, κατόρθωσαν να αναγνωρίσουν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κληρονομούν μία ιδιαίτερα ενεργή μορφή του γονιδίου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν την νόσο.

Το γονίδιο αυτό, που ονομάστηκε hiwi και είχε ανακαλυφτεί το 1997, είναι έως και δεκαέξι φορές περισσότερο ενεργό σε άνδρες που πάσχουν από σεμίνωμα, σε ποσοστό 63%. Το γονίδιο hiwi αντίθετα όταν δεν εκφράζεται σε ικανοποιητικό βαθμό συνδέεται με στειρότητα.

Ο καρκίνος των όρχεων είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στους άνδρες της λευκής φυλής ηλικίας 15 έως 45 ετών και εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, για αρκετές από τις οποίες έχουν ενοχοποιηθεί διάφορα γονίδια.

Η αλματώδης πρόοδος της γενετικής έχει συμβάλλει στην εύρεση πολλών γονιδίων που συνδέονται με διάφορες μορφές καρκίνου. Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα βρεθούν τρόποι παρέμβασης στην λειτουργία αυτών των γονιδίων με άμεσο όφελος την παρεμπόδιση των μηχανισμών που οδηγούν στην εμφάνιση νεοπλασιών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.