νοσος του raynaud | αθλητισμος και υγεια | πολυποδες εντερου | κουνουπια ομοιοπαθητικα | 26 εβδομάδων γεννα

Καλύτερη διατροφή για πρόληψη της οστεοπόρωσηςΗ σωστή διατροφή μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης σε γυναίκες τρίτης ηλικίας, ενώ ελλειποβαρείς γυναίκες τρίτης ηλικίας που αυξάνουν το βάρος τους, ακολουθώντας σωστή διατροφή μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο καταγμάτων λόγω της οστεοπόρωσης.

Βρετανοί επιστήμονες από το νοσοκομείο St. Thoma's μελέτησαν την επίδραση της σωστής διατροφής σε 71 γυναίκες, ηλικίας άνω των 70 ετών, για μία χρονική περίοδο μεγαλύτερη του ενός έτους.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν δύο ομάδες. Στη μία ομάδα δόθηκαν συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D (η οποία συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου). Στη δεύτερη ομάδα δόθηκαν διατροφικές οδηγίες για αύξηση της ενεργειακής και πρωτεϊνικής πρόσληψης.

Στο τέλος της ετήσιας παρακολούθησης, οι γυναίκες από τη δεύτερη ομάδα είχαν αυξήσει το σωματικό τους βάρος κατά μέσο όρο 2,5 κιλά, με αύξηση και της άλιπης μάζας και του λιπώδους ιστού και της περιεκτικότητας σε μέταλλα.

Παράλληλα παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στην απώλεια οστικής μάζας και αύξηση στην οστική πυκνότητα στην περιοχή του ισχίου.

Μία άλλη έρευνα στο Μάντσεστερ, μελετά το αν η σωστή διατροφή και η σωματική άσκηση στην παιδική ηλικία μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης στη μετέπειτα ζωή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.