ψυχολογια και διατροφη | αντιτετανικοσ οροσ | care.gr | χοληστερινη | μαντου emvolio νηπιαγωγοι

Αντιβιοτικά κατά της αρτηριοσκλήρυνσηςΗ χρήση αντιβιοτικών μπορεί να προστατεύσει ασθενείς που είναι φορείς μίας κατηγορίας χλαμυδίων με την ονομασία Chlamydia pneumoniae από την ανάπτυξη αθηρωματικών πλακών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Circulation, της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Οπως αναφέρεται στην έρευνα, τα Chlamydia pneumoniae ευθύνονται για την πρόκληση βλαβών στο ενδοθήλιο των αγγείων (το εσωτερικό τοίχωμα τους), με αποτέλεσμα να ευνοείται ο σχηματισμός αθηρωματικών πλακών και κατά συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για στεφανιαία νόσο.

Σε ασθενείς που έφεραν τα χλαμύδια και οι οποίοι υποβλήθηκαν για πέντε εβδομάδες σε θεραπεία με αζιθρομυκίνη, διαπιστώθηκε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην βραχιόνιο αρτηρία και ανιχνεύθηκαν στο αίμα τους, σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, δύο δείκτες που σχετίζονται με βλάβες του ενδοθηλίου.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που δείχνει ότι η χρήση αντιβιοτικών μπορεί να προστατεύσει τα αγγεία από τον σχηματισμό αθηρωματικών πλακών, και ο επόμενος στόχος των ερευνητών είναι να διαπιστώσουν τους μηχανισμούς με τους οποίους δρουν τα αντιβιοτικά στα τοιχώματα των αγγείων, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.