τρανσαμινασες και διατροφη | τιμες ηπατος | πολυποδας παχεος εντερου | πιεση | κολυμβηση και σκολιωση

Τα παράδοξα με την αντιβίωση

Κάποιες φορές δεν παίρνουμε αντιβιοτικά ή τουλάχιστον δεν τα παίρνουμε σωστά, αν και είναι απολύτως απαραίτητα.

Το ότι στη χώρα μας (και όχι μόνο) γίνεται κατάχρηση των αντιβιοτικών δεν αποτελεί είδηση. Κάποιες φορές όμως δεν παίρνουμε αντιβιοτικά ή τουλάχιστον δεν τα παίρνουμε σωστά, αν και είναι απολύτως απαραίτητα.

Η αμυγδαλίτιδα είναι νόσημα που προκαλείται στην μεγάλη πλειοψηφία από το μικρόβιο που λέγεται στρεπτόκοκκος και εμφανίζεται σε νέα άτομα με υψηλό πυρετό και πύον στις αμυγδαλές (τα 'λαιμά' που λέγανε οι παλιότεροι).

Επειδή η αγωγή είναι εδώ αιτιολογική, τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Δηλαδή σε 1-2 μέρες ο ασθενής που είχε 39 πυρετό και πονούσε στο λαιμό αισθάνεται πλέον μια χαρά και παραβαίνοντας τις οδηγίες του γιατρού κάποιες φορές διακόπτει την αντιβίωση...

Ομως, εδώ η αντιβίωση είναι απολύτως απαραίτητη και μάλιστα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών. Κι αυτό γιατί είναι απαραίτητη η απόλυτη εκρίζωση του μικροβίου, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος επιπλοκών από ζωτικά όργανα (νεφρά, καρδιά κτλ). Ο κίνδυνος αυτός είναι βέβαια μικρός, αλλά τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι σοβαρά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.