12 χρονων αγορι μπορει να κανει βαρη | μασελες για δοντια | υποταση κινδυνοι | ασπιρινη | ατοπια | αρρυθμιες

Το σύνδρομο του ευερέθιστου άνδραΗ πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης που προκαλείται σε καταστάσεις άγχους είναι πιθανόν η αιτία που πολλοί άνδρες είναι ευέξαπτοι, δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους και έχουν γενικά άσχημη διάθεση, ένα φαινόμενο που πολλοί ερευνητές ονομάζουν σύνδρομο του ευερέθιστου άνδρα. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι μεσήλικες άνδρες, όπως και οι γυναίκες, περνούν από μία "εμμηνοπαυσιακή" φάση, η οποία επιδρά αρνητικά στη διάθεση τους. Ομως, σύμφωνα με τον ερευνητή Δρ Gerald Lincoln του Medical Research Council's Human Reproductive Sciences Unit, το άγχος μπορεί να προκαλέσει ανάλογες καταστάσεις ανεξάρτητα από την ηλικία του άνδρα, καθώς η απότομη πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης στον εγκέφαλο επηρεάζει τις λειτουργίες του.

Αν και δεν έχουν γίνει πολλές έρευνες σε ανθρώπους για το πως η τεστοστερόνη επιδρά στη διάθεση, πειράματα σε ζώα (μεταξύ των οποίων και πρωτεύοντα), έχουν δείξει ότι τα επίπεδα της ορμόνης αυτής πέφτουν όταν λόγω του στρες αυξάνονται τα επίπεδα μίας κατηγορίας ορμονών που ονομάζονται κορτικοστεροειδή.

Ο Δρ Lincoln παρατήρησε, σε έρευνα που έκανε σε πρόβατα, ότι την περιόδο αναπαραγωγής όταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι ιδιαίτερα υψηλά, οι πιθανότητες τραυματισμού των ζώων είναι, αντίθετα από ότι θα περίμενε κανείς, πιο λίγες, σε σχέση με την μη αναπαραγωγική περίοδο.

Την περίοδο αυτή, που τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι χαμηλά, τα αρσενικά πρόβατα ήταν ιδιαίτερα νευρικά, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος και χτυπούσαν το ένα το άλλο πιο συχνά με τα κέρατα τους.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, στον άνδρα, η πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης έχει άμεση επίδραση στον εγκέφαλο όπου υπάρχουν πολλοί υποδοχείς για την ορμόνη.

Η αποδοχή της ύπαρξης συνδρόμου του ευερέθιστου άνδρα είναι πολύ σημαντική υποστηρίζει ο Δρ Lincoln, καθώς θα δώσει το έναυσμα για περισσότερες μελέτες για τα αίτια που το προκαλούν και τους τρόπους αντιμετώπισης του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.