γιν γιανγκ | σκληροδερμια | fumatiosh tke | βηματοδοτης | αντιβιωση και Τ4 | ηπατικη ανεπαρκεια

Ο ιατρικός όρος σύνδρομο

Σύνδρομο είναι μια ομάδα συμπτωμάτων, που εμφανίζονται σε περισσότερες από μια νοσολογικές καταστάσεις.

Ακούμε συχνά τον όρο σύνδρομο για την περιγραφή ενός νοσήματος ή σαν μια διάγνωση από το γιατρό μας. Προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, αυχενικό σύνδρομο, σύνδρομο στέρησης, σύνδρομο χρονίας κοπώσεως, νεφρωσικό σύνδρομο, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, σύνδρομο Raynaud, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας είναι μόνο μερικά από αυτά.

Η νόσος είναι μια οντότητα που έχει συγκεκριμένη αιτιολογία και εκδηλώνεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο με μια σειρά από συμπτώματα. Δεν αποκλείεται βέβαια να εμφανίζονται παραλλαγές από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά τηρείται πάντα κάποιο βασικό πλαίσιο.

Αντίθετα το σύνδρομο είναι μια ομάδα συμπτωμάτων, που εμφανίζονται σε περισσότερες από μια νοσολογικές καταστάσεις. Η αιτιολογία μπορεί να ποικίλει κάθε φορά ή να μην είναι επακριβώς γνωστή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.