τενοντιτιδα του αχιλλειου | απονευρωση τιμες | ηπατιτιδα συμπτωματα | πνευμονοθωρακας. | ouria

Αντιφλεγμονώδη για το σύνδρομο στέρησης των καπνιστώνΗ διακοπή του καπνίσματος είναι μία διαδικασία που καταπονεί σωματικά και ψυχολογικά τον καπνιστή, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές η όλη προσπάθεια να αποτυγχάνει. Μυϊκοί πόνοι, αίσθημα κόπωσης, υπερδιέγερση, αλλά και κατάθλιψη είναι μερικά από τα συμπτώματα, που και η σκέψη τους μόνο, αποτρέπει κάποιον από το να προσπαθήσει έστω να κόψει τσιγάρο. Σύμφωνα όμως με την ερευνήτρια Δρ Elizabeth Corwin, καθηγήτρια της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Penn State, στις ΗΠΑ, τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν από αυτά τα συμπτώματα, καθώς όπως υποστηρίζει, η στέρηση της νικοτίνης επιδρά στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού όπως μία φλεγμονή, προκαλώντας την έκκριση κυτοκινών από τα λευκά αιμοσφαίρια.

Η Δρ Corwin παρατήρησε ότι πολλά συμπτώματα χρόνιων φλεγμονωδών νοσημάτων, τα οποία οφείλονται στην έκκριση κυτοκινών, είναι παρόμοια με αυτά που αναφέρουν οι καπνιστές όταν προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα.

Σε έρευνα που διεξήγαγε σε συνεργασία με τη Δρ Laura Klein προσπάθησε να διαπιστώσει αν και η έλλειψη νικοτίνης προκαλεί την έκκριση αυτών των ουσιών. Πιο συγκεκριμένα αναλύθηκαν δείγματα αίματος 20 καπνιστών, ηλικίας 18 έως 35 ετών, οι οποίοι είχαν να καπνίσουν 24 ώρες, και συγκρίθηκαν με αυτά 22 μη καπνιστών. Ολοι οι συμμετέχοντες απάντησαν και σε ερωτηματολόγια προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν συμπτώματα κούρασης, κατάθλιψης και μυϊκών πόνων.

Οπως έδειξαν τα αποτελέσματα, δύο κυτοκίνες, η ιντερλευκίνη-1β (IL-1b) και η ιντερλευκίνη-6 (IL-6), ανιχνεύθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα στην ομάδα των καπνιστών, με την IL-6 να συνδέεται με την εμφάνιση των μυϊκών πόνων. Δεν παρατηρήθηκε επίσης καμία σημαντική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Σύμφωνα με τη Δρ Corwin, τα στοιχεία αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων πιθανόν να βοηθά τους καπνιστές να ξεπερνούν τα συμπτώματα που τους προκαλεί η έλλειψη νικοτίνης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να διακόψουν οριστικά το κάπνισμα.

Τέλος οι δύο ερευνήτριες θεωρούν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί, ποιά από τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, είναι αυτά που θα έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.