καταχρηση αντιβιωτικων | συνδρομο ευερεθιστου εντερου αντιμετωπιση | φλεγμονη στο ουλο | εκκολπώματα

Γενετικά τροποποιημένο σιτάρι κατά του καρκίνου του παχέος εντέρουΜία νέα ποικιλία σιταριού, η οποία θα περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής ελπίζουν να αναπτύξουν επιστήμονες από το Kansas State University στις ΗΠΑ. Προϊόντα ολικής άλεσης από το συγκεκριμένη ποικιλία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τρόφιμα-φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δε θέλουν να τροποποιήσουν το σιτάρι προκειμένου να προσαρμοστεί σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως γίνεται με τα περισσότερα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, αλλά για να περιέχει ακόμα περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία έχουν και αντικαρκινική δράση.

Τα αντιοξειδωτικά είναι πολύ σημαντικά καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στον οργανισμό, οι οποίες ενοχοποιούνται για την ανάπτυξη καρκίνου, καρδιαγγειακών νοσημάτων, ακόμα και ρυτίδων.

Η Δρ. Dolores Takemoto, βιοχημικός από το Kansas State University και οι συνεργάτες της βρίσκονται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης της νέας ποικιλίας με υψηλά επίπεδα ερθοφενολών, χημικές ουσίες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι δεν είναι μόνο τα αντιοξειδωτικά, αλλά και οι διαιτητικές (φυτικές) ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.