Τενοντιτιδα αχιλλειου | πλακωδες καρκινωμα | σιριγκιο προκτου

Αγρια καλαμπόκια μολύνθηκαν από γενετικά τροποποιημέναΓενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι μόλυνε φυτά άγριου καλαμποκιού στα βουνά του Μεξικού, όπου από το 1998 απαγορεύεται η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Nature".

Ο Δρ. Ντέιβιντ Κουίστ και ο κ. Ιγκνάσιο Σαπέλα, ερευνητές του πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, μελέτησαν το DNA άγριων καλαμποκιών που φύονται στη Σιέρα Οαξάκα στο νότιο Μεξικό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης τους τα συνέκριναν με δύο τύπους γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού που παράγει η αμερικανική εταιρία Monsanto, καθώς και με άλλες ποικιλίες καλαμποκιού, που δεν είχαν μολυνθεί.

Ενας από τους τύπους καλαμποκιού της Monsanto έχει γονίδια τα οποία εκκρίνουν μια πρωτεΐνη που σκοτώνει τα παράσιτα. Ο άλλος τύπος έχει γονίδια που κάνουν τα φυτά ανθεκτικά στα ζιζανιοκτόνα.

Οι δύο ερευνητές διαπίστωσαν πως ορισμένα από τα άγρια καλαμπόκια είχαν ίχνη DNA που δεν θα μπορούσε να προέρχεται παρά μόνον από γενετικά τροποποιημένα καλαμπόκια.

Η εργασία τους, επιβεβαιώνει έρευνες που έδωσαν στη δημοσιότητα πριν από δύο μήνες το Εθνικό Ινστιτούτο Οικολογίας και η Εθνική Επιτροπή για την Βιοποικιλότητα του Μεξικού. Σύμφωνα με τις έρευνες αυτές το 10% των άγριων καλαμποκιών στο Μεξικό παρουσιάζουν δείγματα DNA μεταλλαγμένου καλαμποκιού.

Οπως τόνισαν οι αμερικανοί επιστήμονες, είναι δύσκολο να πει κανείς αν η μόλυνση των άγριων καλαμποκιών προέκυψε επειδή κάποιοι παραβίασαν την απαγόρευση ή αν προέρχεται από σπόρους που είχαν εισαχθεί στο Μεξικό πριν από το 1998.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.