Μία ανθρώπινη παραθυρεοειδική ορμόνη, με γενετικά ανασυνδυασμένο γενετικό υλικό, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νέων καταγμάτων σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες με ιστορικό οστεοπορωτικών καταγμάτων, ενώ αυξάνει σημαντικά και την οστική πυκνότητα.
H ορμόνη φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανεκτή σύμφωνα με τις δοκιμές που έχουν γίνει σε περισσότερες από 1000 εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Η μείωση του κινδύνου για σοβαρά κατάγματα με τη λήψη της ορμόνης, φαίνεται ότι ανέρχεται σε ποσοστό που φτάνει και το 90%.
Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από την τρίτη φάση δοκιμαστικής έρευνας που διεξάγει η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Lilly, στα πλαίσια έρευνάς της για το νέο αυτό φάρμακο κατά της οστεοπόρωσης.
Κάτι που απασχολεί τους ερευνητές είναι το ό,τι σε παλαιότερες έρευνες που είχαν γίνει σε ποντίκια, στα οποία είχαν χορηγηθεί μεγάλες ποσότητες της ορμόνης, παρουσιάστηκαν όγκοι στα οστά.
Τα νέα αυτά δεδομένα προστίθονται στο φάκελο που κατατέθηκε από τη βιομηχανία στο τέλος του 2000, προκειμένου να δοθεί έγκριση από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). H έγκριση από το FDA, προβλέπεται να δοθεί μέχρι το τέλος του 2001 και το φάρμακο να κυκλοφορήσει με την εμπορική ονομασία Forteo.
Διαβάστε επίσης
- Γενετικά τροποποιημένο σιτάρι κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου
- Αγρια καλαμπόκια μολύνθηκαν από γενετικά τροποποιημένα
- Γεννήθηκαν τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα μωρά
- Tα πρώτα γενετικά μεταλλαγμένα γουρουνάκια
- Οικολογική απειλή από τα γενετικά τροποποιημένα ψάρια
Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.