Ρηξη μητρας | ουρια και ουρικο οξυ | οταν βγαίνει η γναθος | τοξικωση απο αρσενικο | μολυνση στους σκύλους

Γεννήθηκαν τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα μωράΤα πρώτα γενετικά τροποποιημένα μωρά γεννήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από γυναίκες που αδυνατούσαν να συλλάβουν αλλά υποβλήθηκαν σε μια νέα, επαναστατική θεραπεία γονιμότητας, μετέδωσε το BBC επικαλούμενο ένα άρθρο της βρετανικής επιστημονικής επιθεώρησης "Human Reproduction".

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, έχουν γεννηθεί τουλάχιστον 30 μωρά τα οποία έχουν κάποια γονίδια που δεν κληρονόμησαν από κανέναν από τους γονείς τους, αλλά προέρχονται από κάποια γυναίκα, τμήμα των ωαρίων της οποίας χρησιμοποιήθηκε για να αντιμετωπιστεί η στειρότητα της φυσικής μητέρας.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν με τον τρόπο αυτό είναι υγιή. Το BBC ανέφερε ότι οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι τα κύτταρα των παιδιών, εκτός από τα γονίδια των πατέρων τους, περιέχουν μιτοχόνδρια -- και επομένως μικρό αριθμό γονιδίων -- από δύο διαφορετικές γυναίκες.

Ωστόσο, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, διέψευσε ότι το Σεντ Μπαρνάμπας δημιούργησε γενετικά τροποποιημένους ανθρώπους και δήλωσε ότι οι επιστήμονες του κέντρου δεν τροποποίησαν τα γονίδια, τα νουκλεοτίδια (βάσεις) που σχηματίζουν το DNA και το ίδιο το γονιδίωμα των βρεφών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.