Γεννήθηκαν τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα μωρά

Τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα μωρά γεννήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από γυναίκες που αδυνατούσαν να συλλάβουν αλλά υποβλήθηκαν σε μια νέα, επαναστατική θεραπεία γονιμότητας, μετέδωσε το BBC επικαλούμενο ένα άρθρο της βρετανικής επιστημονικής επιθεώρησης “Human Reproduction”.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, έχουν γεννηθεί τουλάχιστον 30 μωρά τα οποία έχουν κάποια γονίδια που δεν κληρονόμησαν από κανέναν από τους γονείς τους, αλλά προέρχονται από κάποια γυναίκα, τμήμα των ωαρίων της οποίας χρησιμοποιήθηκε για να αντιμετωπιστεί η στειρότητα της φυσικής μητέρας.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν με τον τρόπο αυτό είναι υγιή. Το BBC ανέφερε ότι οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι τα κύτταρα των παιδιών, εκτός από τα γονίδια των πατέρων τους, περιέχουν μιτοχόνδρια — και επομένως μικρό αριθμό γονιδίων — από δύο διαφορετικές γυναίκες.

Ωστόσο, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, διέψευσε ότι το Σεντ Μπαρνάμπας δημιούργησε γενετικά τροποποιημένους ανθρώπους και δήλωσε ότι οι επιστήμονες του κέντρου δεν τροποποίησαν τα γονίδια, τα νουκλεοτίδια (βάσεις) που σχηματίζουν το DNA και το ίδιο το γονιδίωμα των βρεφών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση