Θυρεοειδίτιδα | τι προκαλει η λεμφαδενοπαθεια στο AIDS | υπερπαραθυρεοειδισμός | ηλεκτροφυσιολογικη μελετη

Νέο τετραπλό εμβόλιο για ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά και ανεμοβλογιάΕνα νέο τετραπλό εμβόλιο, συνδυασμός του τριπλού εμβολίου (MMR - ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς) και εμβολίου κατά της ανεμοβλογιάς, αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά στην Μ. Βρετανία, από την φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline, εφόσον λάβει την σχετική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Πολλοί είναι όμως αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ταυτόχρονη έκθεση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σε τρεις τύπους αντιγόνων είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική και θεωρούν ότι το MMR αυξάνει τον κίνδυνο για αυτισμό και εντερικές διαταραχές.

Στην Μ. Βρετανία έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση απλών εμβολίων για κάθε μία από τις ασθένειες από τις οποίες προστατεύει το MMR, ενώ η εισαγωγή του νέου τετραπλού εμβολίου είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει νέες αντιδράσεις. Να σημειωθεί ότι στην Μ. Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες, δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς.

Από ιατρικής πλευράς όμως το MMR θεωρείται απολύτως ασφαλές και οι ειδικοί θεωρούν ότι μείωση του ποσοστού των εμβολιασμών, θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της επίπτωσης των ασθενειών αυτών στον γενικό πληθυσμό.

Η ανεμοβλογιά δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη νόσος, αν και μπορεί να αποδειχτεί μοιραία για ασθενείς με κατασταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα και οι θάνατοι που οφείλονται στη νόσο έχουν παρουσιάσει αύξηση τα τελευταία τριάντα χρόνια παρά την ύπαρξη του εμβολίου.

Ο ιός μετά από ένα επεισόδιο της νόσου παραμένει στον οργανισμό σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά μπορεί να επανενεργοποιηθεί αργότερα κατά τη διάρκεια της ζωής προκαλώντας έρπη ζωστήρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.