τι να τρωω οταν εχω χοληστερινη | απόστημα μαστού | ψευδομοναδα στο στομα συμπτωματα

Μετ΄εμποδίων η προσπάθεια για το εμβόλιο κατά του AIDSΠρόοδος σημειώνεται στην προσπάθεια των επιστημόνων για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του AIDS, καθώς η χρήση ενός πειραματικού σκευάσματος σε πιθήκους οδήγησε σε έλεγχο της λοίμωξης. Η ικανότητα όμως του ιού να μεταλλάσσεται περιορίζει την αισιοδοξία των ειδικών.

Πρόκειται για τα συμπεράσματα δύο παράλληλων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ και δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Στην πρώτη έρευνα οκτώ πίθηκοι εμβολιάσθηκαν με ένα γονιδιακά διαφοροποιημένο εμβόλιο, το οποίο έχει την ικανότητα να προκαλεί την παραγωγή, από το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων, Τ λεμφοκυττάρων, τα οποία είναι ικανά να επιτίθενται και να καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Στην συνέχεια τα ζώα μολύνθηκαν με ένα ισχυρό υβριδιακό στέλεχος του ιού του AIDS με την ονομασία SHIV, που έχει την ικανότητα να μολύνει και τον άνθρωπο και τους πίθηκους.

Αν και ο εμβολιασμός δεν προφύλαξε από την μόλυνση τα ζώα, ωστόσο περιόρισε την σοβαρότητα της λοίμωξης σε επτά από αυτά, καθώς τα επίπεδα του ιού παρέμειναν χαμηλά, ενώ ο αριθμός των Τ λεμφοκυττάρων ήταν ιδιαίτερα υψηλός.

Από την άλλη πλευρά όμως, η δεύτερη έρευνα που αφορούσε το όγδοο εμβολιασμένο ζώο, το οποίο δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη, έρχεται να περιορίσει την αρχική αισιοδοξία.

Οπως επισημαίνεται στην έρευνα αυτή ο SHIV κατόρθωσε να μεταλλαχτεί και να επιβιώσει παρά τη χρήση του εμβολίου. Η ικανότητα αυτή της μετάλλαξης είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες στην προσπάθεια τους να κατασκευάσουν ένα εμβόλιο που θα προφυλάσσει αποτελεσματικά από τον ιό του AIDS.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.