διατροχαντήριο κάταγμα | πονος στο εντερο | σπαστικη τετραπληγια ορισμος | αιθουσαιο συστημα ανατομια

Λάθος(;) αντιτρομοκρατικό εμβόλιο αγόρασαν οι ΒρετανοίΟι επιθέσεις με το βάκιλο του άνθρακα πριν από ένα περίπου χρόνο στις ΗΠΑ, αμέσως μετά το κτύπημα στη Ν. Υόρκη, στις 11 Σεπτεμβρίου, ανέδειξαν τη βιοτρομοκρατία ως ένα από τα κυριότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι αρχές διεθνώς. Οι τρόποι αντιμετώπισής της αποτελούν ένα πολύπλοκο θέμα στο οποίο εμπλέκονται πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες. Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των κυβερνήσεων, καθώς ακόμα και οι επιστήμονες φαίνεται να διαφωνούν, ενώ αφήνονται και υπόνοιες και για πιθανά οικονομικά συμφέροντα. Σύμφωνα λοιπόν με Αμερικανούς ειδικούς, τα εμβόλια που αγόρασε η Βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει μία πιθανή βιοτρομοκρατική επίθεση με τον ιό της ευλογιάς, δεν είναι αποτελεσματικά και δεν θα προσέφεραν καμία προστασία στην περίπτωση μίας τέτοιας επίθεσης.

Το Βρετανικό υπουργείο Υγείας υπέγραψε συμβόλαιο με την φαρμακευτική εταιρεία Powderject Pharmaceuticals αξίας 32 εκατομμυρίων στερλινών για την αγορά εμβολίων βασισμένων σε στέλεχος του ιού της ευλογιάς, που είναι γνωστό με την επωνυμία Lister.

Από την άλλη πλευρά η Αμερικανική κυβέρνηση αγόρασε εμβόλια που ανέπτυξε η New York City Board of Health, τα οποία προστατεύουν από διαφορετικά στελέχη του ιού, τα οποία οι Αμερικανοί θεωρούν ότι είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν οι τρομοκράτες.

Υπόνοιες για οικονομικά συμφέροντα έχουν εκφραστεί από διάφορες πλευρές, καθώς ανώτατο στέλεχος της εταιρείας, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο η Βρετανική κυβέρνηση, είναι γνωστό για την οικονομική υποστήριξη που έχει προσφέρει στο εργατικό κόμμα.

Το υπουργείο υγείας αντιπαρέρχεται τις κατηγορίες αυτές λέγοντας ότι η απόφαση ελήφθη με βάση την γνωμάτευση ειδικής επιτροπής έγκριτων επιστημόνων, η οποία παρ' όλα αυτά δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα στη δημοσιότητα.

Η ευλογιά εκριζώθηκε πριν από 21 χρόνια, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα από τα κυριότερα βιολογικά όπλα, καθώς μεταδίδεται εύκολα και το ποσοστό θνησιμότητάς της είναι πολύ μεγάλο.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι οι μόνες χώρες που έχουν την άδεια να διαθέτουν δείγματα ιού της ευλογιάς για εργαστηριακά πειράματα. Τα δείγματα αυτά φυλάσσονται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.