Γρηγορη πωροση καταγματος | τενοντες στον δεικτη ασκησεις για επαναφορα τους | cmv igg | ωτοδηκτική ψώρα

Το παθητικό κάπνισμα στους χώρους εργασίας βλάπτει την υγείαΤο παθητικό κάπνισμα, ιδίως στους χώρους εργασίας, αποτελεί ένα φαινόμενο που προβληματίζει τους επιστήμονες διεθνώς, καθώς αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων σε άτομα που δεν υπήρξαν ποτέ καπνιστές.

Σε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 8.000 άτομα, από την Αυστραλία, την Ν. Ζηλανδία, τις ΗΠΑ και 13 Ευρωπαϊκές χώρες και που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet, μελετήθηκε η σχέση παθητικού καπνίσματος και εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων, άσθματος και αλλεργικής ρινίτιδας.

Μερικά από τα κυριότερα συμπτώματα που εμφάνιζαν οι παθητικοί καπνιστές ήταν λαχάνιασμα μετά από έντονη δραστηριότητα, καθώς επίσης και δυσχέρεια στην αναπνοή και σφίξιμο στο στήθος κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η συχνότητα ύπαρξης παθητικών καπνιστών διέφερε από χώρα σε χώρα, με το μικρότερο ποσοστό να παρατηρείται στην Ουψάλα της Σουηδίας (2,5%) και το μεγαλύτερο στη πόλη Γκαλντάγκαο της Ισπανίας (53,8%).

Τα παραπάνω στοιχεία αναδεικνύουν την ανάγκη λήψης μέτρων από τις κυβερνήσεις, προκειμένου να προφυλαχτεί η υγεία των μη καπνιστών στους χώρους εργασίας, από τον καπνό των τσιγάρων των συναδέλφων τους.

Αν και οι κυβερνήσεις πολλών χωρών μελετούν επί χρόνια την λήψη μέτρων προστασίας, διάφορες αντικαπνιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι στην ουσία δεν έχει κάποιο ουσιαστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.