ΤΙ ΕΙΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ | σπινθηρογραφημα | aqua aerobic ασκησεις | υπερταση πρωτες βοηθειες

Η αγάπη του πατέρα εξίσου σημαντική με αυτή της μητέραςΗ αγάπη του πατέρα συμβάλλει εξίσου με τη μητρική αγάπη, στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του παιδιού, σύμφωνα με μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Review of General Psychology.

Οι επιστήμονες έκαναν ανασκόπηση σε 100 Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές έρευνες, οι οποίες είχαν εξετάσει τη συμβολή των γονέων στην ψυχολογία και συμπεριφορά των παιδιών κατά την ανάπτυξή τους.

Μάλιστα από μερικές έρευνες προέκυψε ότι η αγάπη του πατέρα παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο για το παιδί, ιδίως σε προβλήματα ανάπτυξης της προσωπικότητας του παιδιού ή εκδήλωσης ακραίας συμπεριφοράς, όπου υποστηρίζεται ότι η πατρική αγάπη είναι ο κύριος καθοριστικός παράγοντας.

Από την ανασκόπηση αυτή προκύπτει ότι και ο βαθμός της αποδοχής ή της απόρριψης που δέχεται και αντιλαμβάνεται το παιδί, από τον πατέρα του, επηρεάζει την ανάπτυξή του εξίσου σημαντικά με εκείνον της μητέρας.

Οι επιστήμονες κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη αγάπης από τον πατέρα ή τη μητέρα σχετίζεται εξίσου με την έλλειψη αυτοπεποίθησης, τη συναισθηματική αστάθεια την κατάθλιψη και το άγχος που παρουσιάζουν τα παιδιά.

Επιπλέον ο κίνδυνος ανάπτυξης επιθετικής συμπεριφοράς ή χρήσης ουσιών και αλκοόλης από το παιδί φαίνεται ότι έχει άμεση σχέση με την αποδοχή ή την απόρριψη που αντιλαμβάνεται το παιδί και από τους δύο γονείς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.