Η αγάπη του πατέρα εξίσου σημαντική με αυτή της μητέρας

Η αγάπη του πατέρα συμβάλλει εξίσου με τη μητρική αγάπη, στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του παιδιού, σύμφωνα με μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Review of General Psychology.

Οι επιστήμονες έκαναν ανασκόπηση σε 100 Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές έρευνες, οι οποίες είχαν εξετάσει τη συμβολή των γονέων στην ψυχολογία και συμπεριφορά των παιδιών κατά την ανάπτυξή τους.

Μάλιστα από μερικές έρευνες προέκυψε ότι η αγάπη του πατέρα παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο για το παιδί, ιδίως σε προβλήματα ανάπτυξης της προσωπικότητας του παιδιού ή εκδήλωσης ακραίας συμπεριφοράς, όπου υποστηρίζεται ότι η πατρική αγάπη είναι ο κύριος καθοριστικός παράγοντας.

Από την ανασκόπηση αυτή προκύπτει ότι και ο βαθμός της αποδοχής ή της απόρριψης που δέχεται και αντιλαμβάνεται το παιδί, από τον πατέρα του, επηρεάζει την ανάπτυξή του εξίσου σημαντικά με εκείνον της μητέρας.

Οι επιστήμονες κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη αγάπης από τον πατέρα ή τη μητέρα σχετίζεται εξίσου με την έλλειψη αυτοπεποίθησης, τη συναισθηματική αστάθεια την κατάθλιψη και το άγχος που παρουσιάζουν τα παιδιά.

Επιπλέον ο κίνδυνος ανάπτυξης επιθετικής συμπεριφοράς ή χρήσης ουσιών και αλκοόλης από το παιδί φαίνεται ότι έχει άμεση σχέση με την αποδοχή ή την απόρριψη που αντιλαμβάνεται το παιδί και από τους δύο γονείς.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση