Δύσκολος ο ρόλος του χωρισμένου πατέρα

Οι χωρισμένοι άντρες φοβούνται να αναλάβουν το μεγάλωμα των παιδιών τους, γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, σε αντίθεση με τις μητέρες που πιστεύουν πως είναι σε θέση να συμβάλουν στη σωστή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη, ακόμα και αν δεν έχουν τη συμπαράσταση του συζύγου. Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα παιδιά μεγαλώνουν πιο σωστά όταν οι γονείς τους ζουν κάτω από την ίδια στέγη, συγκριτικά με τα παιδιά των χωρισμένων γονιών.

Οι άντρες διατηρούν πιο συντηρητική στάση σχετικά με το μεγάλωμα των παιδιών, θεωρώντας απαραίτητη την παρουσία της μητέρας στο σπίτι.

Οι υπερβολικές ώρες εργασίας που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες ζωής και οι πολλαπλές επαγγελματικές υποχρεώσεις τους αναγκάζουν να λείπουν τακτικά εκτός οικίας, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να αφιερώσουν τον απαραίτητο χρόνο στα παιδιά τους. Εχοντας λοιπόν αυτογνωσία, θεωρούν πως δεν είναι ικανοί να μεγαλώσουν μόνοι τους σωστά τα παιδιά τους.

Οι ειδικοί πάντως υποστηρίζουν πως η παρουσία και των δύο γονιών κρίνεται απαραίτητη είτε το ζευγάρι είναι διαζευγμένο είτε όχι. Ενα παιδί αναζητά την τρυφερότητα και της μητέρας και του πατέρα, γεγονός που πρέπει να γίνεται απολύτως κατανοητό από τους γονείς.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση