ελκος δωδεκαδακτυλου συμπτωματα | λοιμωξη | Vaxigrip | μητροραγια ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΟΔΑ | ανδρογονα σε γυναικες

Μήλα και σελήνιο μειώνουν το κίνδυνο από άσθμαΗ κατανάλωση τουλάχιστον δύο μήλων την εβδομάδα και η υψηλή πρόσληψη σεληνίου, μπορεί να παρέχει προστασία από το άσθμα στους ενήλικες, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο δεύτερο τεύχος Νοεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 1471 ατόμων ηλικίας 16 έως 50 ετών, εκ των οποίων οι 607 είχαν άσθμα, προκειμένου να εξετάσουν την επίδραση των αντιοξειδωτικών ουσιών στο άσθμα.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα άτομα τα οποία κατανάλωναν περισσότερα μήλα και είχαν και υψηλότερη πρόσληψη σε σελήνιο (μέταλλο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες), εμφάνιζαν άσθμα σε μικρότερη συχνότητα, ενώ όσοι κατανάλωναν περισσότερο κόκκινο κρασί παρουσίαζαν ηπιότερη μορφή της ασθένειας.

Οι επιστήμονες αναφέρουν για το σελήνιο, ότι υπάρχει ισχυρή συσχέτιση της πρόσληψής του, με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος. Κύριες πηγές σεληνίου αποτελούν τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως τα θαλασσινά, το κρέας, το γάλα, αλλά και οι ολόκληροι σπόροι, τα όσπρια και τα δημητριακά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.