υψηλη οιστρογονικη δραστηριοτητα | Θεραπεία tecar για το προσωπικο νευρο | πόσες θερμίδες έχουν 10 κεράσια

Το είδος του πρωινού σχετίζεται με τον καρκίνο του οισοφάγουΑρχίζοντας την ημέρα με πρωινό το οποίο περιλαμβάνει τηγανητά αυγά, μπέικον, λουκάνικα και καυτό τσάι (παραδοσιακό αγγλικό πρωινό), μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου σε γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Αμπερντίν.

Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν μία πιθανή εξήγηση στο γιατί στις Βρετανίδες, ο καρκίνος του οισοφάγου είναι πολύ συχνότερος σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες στην Ευρώπη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 156 γυναίκες με καρκίνο του οισοφάγου από την Ανατολική Αγγλία και τη Σκοτία, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις διατροφικές τους συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους.

Οι γυναίκες οι οποίες λάμβαναν, σε καθημερινή βάση, το παραδοσιακό αγγλικό πρωινό είχαν διπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του οισοφάγου σε σχέση με τις γυναίκες που έπαιρναν "ελαφρύ" πρωινό, όπως για παράδειγμα δημητριακά ή φρούτα.

Επιπλέον όσες έπιναν πολύ τσάι είχαν σχεδόν τριπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με αυτές που δεν έπιναν, κάτι που αποδόθηκε περισσότερο στην πολύ υψηλή θερμοκρασία του αφεψήματος.

Ετσι λοιπόν, οι γυναίκες που δεν άφηναν το τσάι να κρυώσει πριν το πιουν, είχαν σχεδόν τριπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με τις γυναίκες που το άφηναν να κρυώσει.

Η κατανάλωση καφέ δε συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο, κατά πάσα πιθανότητα λόγω του ό,τι ο καφές δεν πίνεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία όπως το τσάι.

Δεν είναι όμως μόνο η διατροφική αξία πρωινού αλλά και το αν παίρνει κάποιος πρωινό ή όχι, που σχετίζεται με τον καρκίνο του οισοφάγου. Ετσι λοιπόν οι γυναίκες που δεν έπαιρναν καθόλου πρωινό είχαν πενταπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με τις γυναίκες που έπαιρναν ελαφρύ πρωινό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κακή διατροφή σχετίζεται με τον καρκίνο και ένα 30% όλων των περιπτώσεων του καρκίνου θα μπορούσαν να προληφθούν με βελτίωση στις διατροφικές συνήθειες.

Αυτό που θα πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι ο όρος κακή διατροφή δεν αφορά μόνο τη διατροφική αξία των τροφίμων που καταναλώνονται, αλλά και τον τρόπο που καταναλώνονται, όπως για παράδειγμα η κατανομή των γευμάτων μέσα στην ημέρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.