Ραπανακι στομαχι | εκκολπωματίτιδα συμπτωματα | μετεγχειρητικοι πονοι οξειας κοιλιας | υποταση αιτια pms

Οι σχιστίες του στόματος πρέπει να αντιμετωπίζονται έγκαιραΠαιδιά, που κατά τη γέννησή τους παρουσιάζουν σχιστίες στη στοματική κοιλότητα, όπως χειλεοσχιστία, υπερωιοσχιστία (χάσμα στον ουρανίσκο, που επικοινωνεί με τη μύτη) και στη μαλθακή υπερώα, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και σωστά, παρουσιάζουν μείζονα λειτουργικά προβλήματα, όπως αδυναμία της λήψης τροφής (τα βρέφη δεν μπορούν να θηλάσουν), έντονη διαταραχή στην ομιλία (ρινολαλιά), καθώς και έντονη δυσμορφία στη μύτη και στην άνω γνάθο (υποπλασία των οστών του προσώπου) στην εφηβική και τη μετέπειτα ηλικία.

Η αντιμετώπιση των σχιστιών, αποτέλεσε ένα από τα θέματα που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

Ειδική αναφορά έγινε επίσης και στην αισθητική του προσώπου, όπου η γναθοχειρουργική έχει να προσφέρει σημαντικές προόδους και σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, καθώς με επεμβάσεις που γίνονται με αποκλειστικά ενδοστοματική προσπέλαση, χωρίς δηλαδή να υπάρχει η παραμικρή ουλή ή δυσμενής επίπτωση στο πρόσωπο του ασθενή, μπορούν να «μετακινηθούν» με ασφάλεια σχεδόν όλα τα οστά του προσώπου και να ακινητοποιηθούν σε νέες αισθητικά αποδεκτές θέσεις.

Έτσι σήμερα ο γναθοχειρουργός μπορεί να μικρύνει ή να μεγαλώσει ένα αντίστοιχα μεγάλο ή μικρό σαγόνι, να κάνει ένα πηγούνι πιο όμορφο και να διορθώσει ένα πρόσωπο, που εμφανίζει ασυμμετρία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.