γιαούρτη και βηταμηνη κ | arseniko | πολυποδας στομαχου και κιλα | καταλληλη αντιβιωση για πυωδη αμυγδαλιτιδα

Νέα σαρκοφάγος πρέπει να κατασκευαστεί στο ΤσέρνομπιλΑπαραίτητη είναι η κατασκευή νέας σαρκοφάγου πάνω από το τσιμεντένιο κάλυμμα που είχε χτιστεί στον κατεστραμμένο αντιδραστήρα του Τσέρνομπιλ, καθώς αυτό δεν θεωρείται ασφαλές. Η σαρκοφάγος, σύμφωνα με τον ειδικό ρωσικού Ινστιτούτου για την Ατομική Ενέργεια, κ. Β. Ασμόλοφ θα στοιχίσει από 1,5 έως 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι, η διεθνής κοινότητα αποφάσισε να γίνουν σε πρώτη φάση επισκευές και ενισχύσεις της υπάρχουσας σαρκοφάγου. Για το λόγο αυτό, περίπου πενήντα χώρες συγκέντρωσαν τον περασμένο Ιούλιο 320 εκατομμύρια δολάρια σε διεθνή διάσκεψη στο Βερολίνο.

Τα χρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα 395 εκατομμύρια δολάρια που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από το 1997 γι' αυτή την ίδια επιχείρηση, της οποίας το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 758 εκατομμύρια δολάρια. Οι εργασίες, των οποίων η φάση μελέτης άρχισε το 1998, θα κινητοποιήσουν χιλιάδες ανθρώπους και θα διαρκέσουν τουλάχιστον έξι χρόνια.

Ο τέταρτος πυρηνικός αντιδραστήρας της μονάδας εξερράγη στις 26 Απριλίου του 1986 προκαλώντας την μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της πολιτικής πυρηνικής ενέργειας, μολύνοντας τα τρία τέταρτα της Ευρώπης. Ο τελευταίος αντιδραστήρας που λειτουργούσε στο Τσέρνομπιλ έκλεισε οριστικά στις 15 Δεκεμβρίου του 2000.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.