Δεικτες για σαρκωμα | αναπνευστικη φυσικοθεραπεια ασκησεις

Και οι αδύνατοι πρέπει να γυμνάζονταιΗ σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρδιοπάθειας, ανεξάρτητα από το αν είμαστε αδύνατοι ή υπέρβαροι. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα Καναδών και Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Medicine & Science in Sports & Exercise.

Το αυξημένο σωματικό βάρος και η έλλειψη σωματικής άσκησης αποτελούν διαφορετικούς προδιαθεσικούς παράγοντες για την ανάπτυξη καρδιοπάθειας.

Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερα από 600 άτομα, τα οποία κατά το τελευταίο εξάμηνο δεν είχαν ασκηθεί συστηματικά. Εγινε διαχωρισμός σε τρεις ομάδες και εκτιμήθηκε ο μελλοντικός κίνδυνος για ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου.

Οπως ήταν αναμενόμενο τα υπέρβαρα άτομα είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο για ανάπτυξη καρδιοπάθειας σε σχέση με τα νορμοβαρή άτομα. Ομως η έλλειψη σωματικής άσκησης βρέθηκε ότι συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρδιοπάθειας ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.