περιγραφη εξω μυτης | ρενινη | λοιμωξη του αναπνευστικου | πυρετος του χορτου | ακροαστικα τι ειναι | εξαρθρημα

Φυσικά αντιβιοτικά από κύτταρα ψαριούΜία νέα πηγή αντιβιοτικών, από μαστοκύτταρα ψαριού βρήκαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ, οι οποίο κατάφεραν να απομονώσουν κάποιες πρωτεΐνες που μπορούν να καταπολεμήσουν λοιμώξεις, από ένα υβρίδιο πέρκας. Tα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του Nature.

Τα μαστοκύτταρα αποτελούν κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία βρίσκονται σε ψάρια αλλά και σε θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. Εάν τα ανθρώπινα μαστοκύτταρα περιέχουν τις αντίστοιχες πρωτεΐνες, πιθανόν να βρεθούν νέοι τρόποι αντιμετώπισης των λοιμώξεων.

Η ακριβής λειτουργία των μαστοκυττάρων δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως, αλλά οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η δράση τους σχετίζεται με το άσθμα και τις αλλεργίες.

Με τη νέα αυτή μελέτη, τα μαστοκύταρα φαίνεται να έχουν ένα τελείως διαφορετικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού. Εάν τα ανθρώπινα μαστοκύτταρα περιέχουν τις "αντιβιοτικές" αυτές πρωτεΐνες, μπορεί να τροποποιηθεί η συγκέντρωσή τους και να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση λοιμώξεων ή ακόμα και για την παραγωγή νέων φαρμάκων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.