Το πρωινό ενισχύει τη μνήμη

Το πρωινό αποτελεί πολύ σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει να το παραλείπουν κυρίως όσοι έχουν προβλήματα μνήμης, σύμφωνα με έρευνα Καναδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Clinical Nutrition.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση της λήψης πρωινού σε υγιή άτομα τρίτης ηλικίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυξάνεται σημαντικά η απόδοση σε ειδικά τεστ μνήμης.

Τα 22 άτομα ηλικίας 61-79 ετών, που πήραν μέρος στην έρευνα, υποβλήθηκαν σε ειδικά τεστ ελέγχου της μνήμης μετά την κατανάλωση τεσσάρων διαφορετικών ειδών πρωινού.

Το πρωινό, το οποίο ήταν κάποιο ειδικό ποτό, περιείχε είτε υδατάνθρακες, είτε πρωτεΐνες, είτε λιπίδια είτε κάποιο εικονικό θρεπτικό συστατικό χωρίς ενεργειακή αξία (placebo).

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε σχέση με το placebo, όλα τα άλλα θρεπτικά συστατικά είχαν θετική επίδραση στη μνήμη, με τους υδατάνθρακες να ωφελούν περισσότερο τη μνήμη.

Στην έρευνα αυτή είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά έρευνα έδειξε τη θετική επίδραση και των άλλων μακροδιατροφικών συστατικών, πλην των υδατανθράκων, στην καλή λειτουργία της μνήμης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση