Ξεβουλωτικο αυτιων | γατακια στην εισπνοη | αθλητικη περιδεση | ανατομια του θωρακα | συνάχι σκύλου

Το πρωινό ενισχύει τη μνήμηΤο πρωινό αποτελεί πολύ σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει να το παραλείπουν κυρίως όσοι έχουν προβλήματα μνήμης, σύμφωνα με έρευνα Καναδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Clinical Nutrition.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση της λήψης πρωινού σε υγιή άτομα τρίτης ηλικίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυξάνεται σημαντικά η απόδοση σε ειδικά τεστ μνήμης.

Τα 22 άτομα ηλικίας 61-79 ετών, που πήραν μέρος στην έρευνα, υποβλήθηκαν σε ειδικά τεστ ελέγχου της μνήμης μετά την κατανάλωση τεσσάρων διαφορετικών ειδών πρωινού.

Το πρωινό, το οποίο ήταν κάποιο ειδικό ποτό, περιείχε είτε υδατάνθρακες, είτε πρωτεΐνες, είτε λιπίδια είτε κάποιο εικονικό θρεπτικό συστατικό χωρίς ενεργειακή αξία (placebo).

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε σχέση με το placebo, όλα τα άλλα θρεπτικά συστατικά είχαν θετική επίδραση στη μνήμη, με τους υδατάνθρακες να ωφελούν περισσότερο τη μνήμη.

Στην έρευνα αυτή είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά έρευνα έδειξε τη θετική επίδραση και των άλλων μακροδιατροφικών συστατικών, πλην των υδατανθράκων, στην καλή λειτουργία της μνήμης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.