φυσημα καρδιας και καπνισμα | οζωδης πολυαρτηριτιδα διαγνωση | patsas thermides | μαντου ποτε ειναι θετικο

Το τσάι ενισχύει και την οστική μάζαΤα άτομα που καταναλώνουν τσάι, σε μακροχρόνια βάση, φαίνεται να έχουν καλύτερη οστική πυκνότητα, ανεξάρτητα από τον τύπο του τσαγιού ή την ποσότητα που καταναλώνουν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Archives of Internal Medicine.

Πιο συγκεκριμένα επιστήμονες από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο National Cheng Kung, στην Ταϊβάν, βρήκαν ότι η συστηματική κατανάλωση τσαγιού για τουλάχιστον 10 χρόνια εκτιμάται ότι αυξάνει την οστική μάζα μέχρι και 5%.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας μεγαλύτερης των 30 ετών. Εκτός από τις πληροφορίες για την κατανάλωση τσαγιού, οι επιστήμονες συγκέντρωσαν και πληροφορίες αναφορικά με τη σωματική άσκηση, τη λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου, καθώς και την κατανάλωση καφέ, γάλακτος και αλκοόλ. Η οστική μάζα μετρήθηκε σε τρία διαφορετικά σημεία του σώματος.

Οσοι κατανάλωναν τσάι για πολλά χρόνια ή όσοι ανάφεραν κατανάλωση τσαγιού, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, είχαν αυξημένη οστική πυκνότητα σε όλα τα σημεία που έγιναν μετρήσεις, σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν τσάι συστηματικά.

Συστατικά του τσαγιού όπως το φθόριο, τα φυτοοιστρογόνα αλλά και τα φλαβονοειδή (ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση), πιθανόν να ασκούν μαζί αυτή την προστατευτική δράση στα οστά.

Το τσάι έχει βρεθεί από πολλές μελέτες ότι έχει σημαντικές ιδιότητες για την υγεία, ενώ αν αποδειχθούν όλες αυτές οι ιδιότητες, θα έχει σημαντική σημασία για τη δημόσια υγεία, καθώς το τσάι είναι το δεύτερο ποτό σε παγκόσμια κατανάλωση, μετά το νερό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.