ηπατητηδα α | στιγμα μεσογειακης αναιμιας διατροφη | συμπτωματα ηπατίτιδας | φλεβοκομβική ταχυκαρδία | Μαντου

Προσπάθειες επιστημόνων για την αντιμετώπιση του άνθρακαΤο μηχανισμό με τον οποίο η τοξίνη του άνθρακα εισέρχεται στα κύτταρα, καθώς επίσης και την τρισδιάστατη δομή του πιο επικίνδυνου τμήματος της τοξίνης, κατόρθωσαν να ανακαλύψουν δύο ερευνητικές ομάδες στις ΗΠΑ, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να καταπολεμηθεί το μικρόβιο που έχει μετατραπεί σε ένα θανατηφόρο όπλο στα χέρια των τρομοκρατών.

Η πρώτη ομάδα από τα πανεπιστήμια του Γουισκόνσιν και του Χάρβαντ, μελέτησε τον τρόπο που η τοξίνη του άνθρακα διαπερνά την κυτταρική μεμβράνη και εισέρχεται στα κύτταρα. Πρωταρχικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζει μια πρωτεΐνη της μεμβράνης, που ονομάζεται υποδοχέας της ανθρακικής τοξίνης, με την οποία συνδέεται η τοξίνη και εισέρχεται στο κυτταρόπλασμα.

Οι ερευνητές κατόρθωσαν να αλλάξουν γενετικά την δομή αυτού του υποδοχέα, με αποτέλεσμα η τοξίνη να μην μπορεί να συνδεθεί μαζί της, αποτρέποντας έτσι την εκδήλωση της παθογόνου δράσης της.

Η τοξίνη του άνθρακα αποτελείται από τρία πρωτεϊνικά τμήματα, εκ των οποίων αυτό που προκαλεί τις πιο επικίνδυνες βλάβες ονομάζεται Lethal Factor (LA). Ο παράγοντας αυτός εισερχόμενος στο κύτταρο, παρεμβαίνει στους μηχανισμούς εκείνους διαμέσου των οποίων ενεργοποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τη τρισδιάστατη μορφή αυτού του τμήματος ανακάλυψε μία άλλη ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Burnham στην Καλιφόρνια. Η ανακάλυψη αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στη κατανόηση του τρόπου δράσης του LA και στην εύρεση τρόπων που θα τον παρεμποδίσουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.