λοιμωξη του αναπνευστικου | εμβολιο ανεμοβλογιας συμπτωματα | αυστραλιανο αντιγονο | πνευμονια

Μετά τον άνθρακα η ευλογιάΟι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των επιθέσεων με άνθρακα, όμως μια νέα απειλή βιολογικού πολέμου έρχεται στην επιφάνεια, καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες του ιού της ευλογιάς.

Επιστήμονες από τη Ρωσία, που επί εποχής Σοβιετικής Ενωσης ασχολούνταν με την καλλιέργεια μικροβίων, κάνουν έκκληση για μαζικό εμβολιασμό εναντίον του θανατηφόρου αυτού ιού και παραδέχονται ότι πολλοί Ρώσοι ερευνητές, των οποίων οι αμοιβές είναι πενιχρές, είναι πιθανό να ενδώσουν στα χρήματα που μπορεί να τους προσφέρουν ορισμένα κράτη για τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας της "πρώτης γραμμής" στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιαστεί προληπτικά εναντίον της ευλογιάς, μιας αρρώστιας που υποτίθεται ότι έχει εξαλειφθεί από το 1981.

Η ευλογιά είναι ένα από τα φοβερότερα βιολογικά όπλα γιατί μεταδίδεται εύκολα και το ποσοστό θνησιμότητάς της είναι πολύ μεγάλο.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι οι μόνες χώρες που έχουν την άδεια να διαθέτουν δείγματα ιού της ευλογιάς για εργαστηριακά πειράματα. Τα δείγματα αυτά φυλάσσονται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Επιστήμονες όμως εκφράζουν φόβους ότι χώρες όπως το Ιράκ και η Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να έχουν δείγματα του ιού.

Ο κ. Λεβ Σανταχτσίγιεφ, διευθυντής του ρωσικού Ινστιτούτου Βέκτορ, στο οποίο βρίσκονται τα δείγματα του ιού, επισήμανε στους δημοσιογράφους ότι το παγκόσμιο σύστημα υγείας δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει την απειλή της ευλογιάς. "

Από την πλευρά του ο κ. Ντόναλντ Χέντερσον, πρώην διευθυντής της μονάδας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την εξάλειψη της ευλογιάς ,είχε δηλώσει πριν δύο χρόνια ότι χρειάζονται μόνο έξι εβδομάδες για να εξαπλωθεί η ασθένεια σε όλον τον πλανήτη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.