Σε εντατικούς ρυθμούς η παραγωγή του φαρμάκου κατά του άνθρακα

H θυγατρική της εταιρείας Bayer στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πως πρόκειται να αρχίσει την παράδοση στην αμερικάνικη αγορά 200 εκατ. χαπιών του σκευάσματός της Ciprobay, το οποίο χρησιμοποιείται ως προληπτικό μέτρο αλλά και ως αντίδοτο κατά του άνθρακα μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Η εταιρεία αποφάσισε να παραγάγει σε ρυθμούς φρενήρεις το σκεύασμα στα δύο εργοστάσιά της, το δεύτερο από τα οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από την 1η Νοεμβρίου στη Γερμανία, τόνισε ο εκπρόσωπος της Βayer.

Με γνώμονα τη συνήθη δοσολογία, δύο χάπια την ημέρα, η παραγωγή αυτή θα βοηθήσει να καλυφθούν φαρμακευτικά περίπου ενάμισυ εκατ. άτομα σε τρεις μήνες. Οπως τόνισε η εταιρεία, δεν έχει δεχθεί κάποια συγκεκριμένη παραγγελία.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η εταιρεία έχει εφαρμόσει νέα τιμολογιακή πολιτική για το Ciprobay, και το κάθε χάπι των 500 mg πωλείται έναντι 1.83 δολαρίων. Την Κυριακή η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σκοπεύει να δημιουργήσει ένα απόθεμα αντιβιοτικών, ικανό να καλύψει 12 εκατ. Αμερικανούς μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση