έκτακτες συστολες καρδιας | αθηρωματικός δείκτης | αναπνευστικη φυσικοθεραπεια | παθησεις εντερου συμπτωματα

Σπρέι κατά του άνθρακα από Ελληνα καθηγητή στη ΒιένηΟ Ελληνας καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βιένης Δρ Απόστολος Γεωργόπουλος ανακοίνωσε ότι η ερευνητική του ομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο της Αυστριακής πρωτεύουσας χρησιμοποιεί, σε συνεργασία με το εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Νοσοκομείων της πόλης Γκρατς μία ουσία που σκοτώνει τον βάκιλο του άνθρακα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και υπόσχεται να προκαλέσει επανάσταση στη μάχη κατά της βιο-τρομοκρατίας. Η ουσία αυτή, που είναι ένα πολυμερές με την κωδική ονομασία g1, αρχικά είχε δοκιμαστεί με επιτυχία στην απολύμανση αγωγών πετρελαίου, ενώ τελευταία χρησιμοποιείτο και σαν απολυμαντικό στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δρ Γεωργόπουλου στα ΜΜΕ , η ομάδα του αποφάσισε να δοκιμάσει την g1 έναντι του άνθρακα, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει διεθνώς γύρω από την βιο-τρομοκρατία.

Για τον σκοπό αυτό τοποθέτησαν σπόρους άνθρακα σε φακέλους, τους οποίους στην συνέχεια ψέκασαν με το πολυμερές, με αποτέλεσμα αυτοί να εξοντωθούν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της ουσίας είναι ότι δεν είναι τοξική, όπως πολλά άλλα απολυμαντικά και δεν προκαλεί παρενέργειες.

Ενας ακόμη Ελληνας, ο οποίος εργάζεται στην ομάδα του Γρατς, ο Δρ , Αθανάσιος Βογιατζής, δήλωσε ότι ο αναλυτικός χημικός τύπος της ουσίας θα παραμένει μυστικός μέχρι να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι τελικές δοκιμές, οπότε και θα ξεκινήσει η άμεση μαζική παραγωγή τού σπρέι.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας της Αυστρίας, με ανακοίνωση του υφυπουργού Υγείας κ. Ράινχαρντ Βάνεκ, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά την ανακάλυψη του Ελληνα καθηγητή προσπαθώντας να προλάβει πρόωρες και υπερβολικές προσδοκίες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι "Ολοι μας ελπίζουμε, πως θα επιβεβαιωθούν οι υποθέσεις μας ότι έχει ανακαλυφθεί ένα μέσο για τη δραστική καταπολέμηση των βακτηριδίων του άνθρακα. Ομως μέχρι την οριστική επιβεβαίωση θα πρέπει να αναμένουμε ακόμη αρκετό χρόνο"

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι σχετικές έρευνες διεξαγονται σε συνεργασία ανάμεσα στο Ινστιτούτο Κλινικής Υγείας του Πανεπιστημίου Βιένης, και το Κλινικό Τμήμα Μολύνσεων και Χημειοθεραπείας, και των Εργαστηρίων Μικροβιολογίας και Υγιεινής Νοσοκομείων του Γκρατς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.