σύνδρομο άνω κοιλης | οισοφαγιτιδα συμπτώματα | τι ειναι αριθμιες | συγχειλίτιδα | διατροφη 1100 θερμιδων

Αισιοδοξία για το σπρέι κατά του άνθρακαΙδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία των πειραμάτων τους πάνω στην ουσία, που οι ίδιοι ανακάλυψαν και που μπορεί να αποτελέσει επαναστατική μέθοδο καταπολέμησης της νόσου του άνθρακα, εμφανίσθηκαν οι δύο Ελληνες επιστήμονες στην Αυστρία, ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Βιένης Απόστολος Γεωργόπουλος και ο καθηγητής υγιεινής του Πανεπιστημίου του Γκρατς Αθανάσιος Βογιατζής, οι οποίοι με την πρώτη ανακοίνωσή τους πριν ακριβώς τρεις εβδομάδες είχαν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για την ανακάλυψη μιας θεωρούμενης ως επαναστατικά δραστικής ουσίας εξουδετέρωσης του βακίλου του άνθρακα, που είχε παρουσιάσει στη Βιένη στο διεθνή Τύπο ο καθηγητής Απόστολος Γεωργόπουλος στις 31 Οκτωβρίου. Η ουσία χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα στη βιομηχανία εξόρυξης πετρελαίου κατά του σχηματισμού μικροβιακών οικοσυστημάτων στις σωληνώσεις των γεωτρήσεων.

Ο καθηγητής Γεωργόπουλος πιστεύει πως σε μία ή δύο εβδομάδες θα υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και γνωματεύσεις από τα σχετικά πειράματα που διεξάγονται πυρετωδώς τόσο στα εργαστήρια του Γενικού Νοσοκομείου Βιένης, όσο και στα εργαστήρια μικροβιολογίας και υγιεινής του Γκρατς, οι μέχρι τώρα διαπιστώσεις είναι μόνον θετικές και ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Η παρασκευάστρια εταιρεία δεν επιθυμεί να δοθούν, προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες. Το ίδιο αισιόδοξος είναι και ο καθηγητής Βογιατζής, σύμφωνα με τον οποίο, εάν τα πειράματα επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες, τότε θα ανοίξει και ο δρόμος για τη διαδικασία έγκρισης του φαρμάκου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και για την έναρξη της παραγωγής του.

Την αισιοδοξία των δύο Ελλήνων επιστημόνων συμμερίζεται πλήρως και ο Χούμπερτ Χράμπτσικ, διευθυντής του γραφείου του Αυστριακού υφυπουργού υγείας Ράινχαρτ Βάνεκ, ο οποίος τονίζει πως δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία ένδειξη από την οποία να αμφισβητείται η δραστικότητα της ουσίας.

Ο ίδιος υπόσχεται πως δεν θα υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στη διαδικασία ελέγχου και έγκρισης της ουσίας ως φαρμάκου στη βάση του αυστριακού νόμου περί φαρμάκων, και πως μέχρι τέλος του χρόνου θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των δύο Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στην Αυστρία, έχει δοκιμαστεί η δραστικότητα της ουσίας – που δεν συνιστά κάποιο αντιβιοτικό αλλά πρόκειται για ένα απολυμαντικό - στο βάκιλο του άνθρακα και έχει διαπιστωθεί η εξουδετέρωσή του μέσα σε δευτερόλεπτα της ώρας μετά τον ψεκασμό της. Σε αντίθεση με άλλα απολυμαντικά, η ουσία που ανακάλυψαν οι δύο Ελληνες δεν παρουσιάζει τοξικότητα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.