Χοληστερινη | πονοι στον αχιλλειο τενοντα | πως ονομαζεται το μερος.πισω απο υο αυτι

Σύνδρομο Turner


Άλλες ονομασίες

Πρωτοπαθής ωοθηκική αγενεσία, δυσγενεσία των γονάδων

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι μια χρωμοσωμική πάθηση που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ενός χρωμοσώματος Χ και συνδέεται με την απουσία των ωοθηκών.

ΚΛΙΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Τα κλινικά ευρήματα περιλαμβάνουν υποπλασία των έσω και έξω γεννητικών οργάνων με πρωτοπαθή αμηνόρροια, νανισμό, αραιή τρίχωση στο εφήβαιο και στις μασχάλες, ευρεία βάση στον αυχένα "δίκην πτερυγίου", διαταραχές στα μάτια, πρόωρη γεροντική εμφάνιση και μεγάλη απόσταση μεταξύ των θηλών στο θώρακα. Είναι συχνές οι διαταραχές από την καρδιά και τα αγγεία. Παρατηρείται πρόωρη οστεόπορωση και σκελετικές ανωμαλίες.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Η διάγνωση θα τεθεί από τη χρωμοσωμική ανάλυση, η οποία δείχνει συνήθως τύπο 45 Χ. Οι γοναδοτροπίνες είναι συνήθως αυξημένες. Ο ωοθηκικός έλεγχος δείχνει χαρακτηριστικά ταινιοειδείς ωοθήκες.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δεν μπορεί να επιτευχθεί γονιμότητα. Δίνονται διάφορα ορμονικά (οιστρογόνα και ανδρογόνα ή και αυξητική ορμόνη) με στόχο την βελτίωση των χαρακτηριστικών.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Χωρίς θεραπεία η ανάπτυξη θα σταματήσει πρόωρα. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των καρδιακών επιπλοκών, γιατί αυτές μπορεί να προκαλέσουν πρόωρο θάνατο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.